Συλλυπητήρια Ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

Ημερομηνία:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με βαθειά τιμή και ευγνωμοσύνη προπέμπει στην αιωνιότητα τον μακαριστό Βαρδή Βαρδινογιάννη, εξέχοντα Κρητικό επιχειρηματία.
Ο μακαριστός ανέπτυξε πλούσια επιχειρηματική δράση, έχοντας ως παρακαταθήκες τις αρχές και αξίες της Κρητικής παράδοσης, ορμώμενος από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Επισκοπή Ρεθύμνου.
Υπήρξε από τους πρωτοπόρους εκείνους οι οποίοι βοήθησαν στην οικονομική ανοικοδόμηση και ανάπτυξη της πατρίδας μας, ιδιαίτερα μετά τον καταστροφικό δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άνθρωπος αφοσιωμένος στην επιχείρηση και την οικογένειά του, σύμβολο ισχύος, αποφασιστικότητας, επιτυχίας, σοβαρότητας και διακριτικότητας.
Η οικογένεια, ο τόπος μας η Κρήτη, η πατρίδα μας, ήταν θεμελιώδεις έννοιες για να κατανοήσει κάποιος το πώς σκεφτόταν, πώς αποφάσιζε και πώς δρούσε, στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.
Μαζί με την μακαριστή σύζυγό του Μαριάννα, η οποία «έφυγε» πριν περίπου ένα χρόνο, ανέπτυξαν ένα θαυμαστό κοινωνικό έργο και μετουσίωσαν το όραμά τους σε πράξη με την ίδρυση του Ιδρύματος για το παιδί και την οικογένεια (το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»), του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» στην Αθήνα, που αποτέλεσε στόχο ζωής στη φροντίδα παιδιών με καρκίνο.
Η κοινωνική, πολλές φορές άγνωστη, συνεισφορά του είχε κύριο και σταθερό μέλημα τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και θα μένει πάντοτε ζωντανή και χαραγμένη στη μνήμη όλων μας η ευγένεια, η σοβαρότητα και η αγάπη του για τον άνθρωπο.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στους καιρούς μας, που οι ευπατρίδες λιγοστεύουν.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη διαμορφώνει τις προτεραιότητές της για...

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, παραγωγικών και...

Εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής...

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρου Παπασταύρου,...

Η Κρήτη διαμορφώνει τις προτεραιότητές της για...

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, παραγωγικών και...

Εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής...

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρου Παπασταύρου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΣΔΕ 2026: Αλλάζουν τα δεδομένα για τους αγρότες – Τι ισχύει με το Μητρώο Αγροτών

Χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και...

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να αλλάξει για τα άτομα με αναπηρία

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

Τώρα θέλουν εκλογές αργότερα

Μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη...