Συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου στην Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ». …

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετείχε στην Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ».

Η άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Κατά τη διάρκεια της άσκησης, και αφού ήχησε το μήνυμα συναγερμού από το 112, εκκενώθηκε το κτήριο του Μουσείου και της Διοίκησης, στο οποίο στεγάζονται υπάλληλοι του Α.Μ.Η. και της ΕΦ.Α.Η.

Η ενεργός συμμετοχή των επισκεπτών και των υπαλλήλων είχε ως αποτέλεσμα να δοκιμασθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το υπάρχον σχέδιο εκκένωσης και τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας. Από την άσκηση έχουν εξαχθεί ήδη χρήσιμα συμπεράσματα για τη βελτιστοποίηση του σχεδίων και των διαδικασιών.
Η συμμετοχή όλων μας στη βιωματική εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης στο πλαίσιο μιας τέτοιας άσκησης πρωτοφανούς κλίμακας, έχει σαφώς θετικό πρόσημο για την αίσθηση ασφάλειας και τη μεγιστοποίηση της πρόληψης, ζητήματα στα οποία το Α.Μ.Η. δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους όλους τους εργαζομένους, τους εντεταλμένους Παρατηρητές, και ιδιαίτερα το κοινό που έτυχε να επισκέπτεται τη συγκεκριμένη στιγμή το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και συμμετείχε ενεργά ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχαιοφυλάκων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δολοφονία 36χρονης Ράνιας: Μειωμένος καταλογισμός και 20...

το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αποφάσισε να διαβιβαστούν τα...

Hράκλειο:Μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας από το 25ο...

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ...

Δολοφονία 36χρονης Ράνιας: Μειωμένος καταλογισμός και 20...

το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αποφάσισε να διαβιβαστούν τα...

Hράκλειο:Μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας από το 25ο...

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ στην Κρήτη: 28χρονη δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ μετά από καταγγελία για ιατρικό λάθος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται μία 28χρονη γυναίκα στην...

Συναγερμός από τους μετεωρολόγους: Έρχεται Σαχάρα και 40άρια – Η Ελλάδα στο επίκεντρο του καύσωνα

Στο επίκεντρο ενός νέου θερμού επεισοδίου φαίνεται να μπαίνει...

Απόβαση Τσίπρα στην Κρήτη: Στήνει δίκτυα για την «ΕΛΑΣ» και ανάβει φωτιές σε ΠΑΣΟΚ και Αυτοδιοίκηση

Έντονη κινητικότητα προκαλεί και στην Κρήτη η ανακοίνωση του...

Πανελλήνιες 2026: Πώς να είσαι υποστηρικτικός γονιός όταν το παιδί σου δίνει εξετάσεις

Οι Πανελλήνιες δεν κρίνουν το μέλλον, αλλά δοκιμάζουν τις...