Συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου στην Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ». …

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετείχε στην Επιχειρησιακή Άσκηση Σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ».

Η άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Κατά τη διάρκεια της άσκησης, και αφού ήχησε το μήνυμα συναγερμού από το 112, εκκενώθηκε το κτήριο του Μουσείου και της Διοίκησης, στο οποίο στεγάζονται υπάλληλοι του Α.Μ.Η. και της ΕΦ.Α.Η.

Η ενεργός συμμετοχή των επισκεπτών και των υπαλλήλων είχε ως αποτέλεσμα να δοκιμασθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το υπάρχον σχέδιο εκκένωσης και τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας. Από την άσκηση έχουν εξαχθεί ήδη χρήσιμα συμπεράσματα για τη βελτιστοποίηση του σχεδίων και των διαδικασιών.
Η συμμετοχή όλων μας στη βιωματική εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης στο πλαίσιο μιας τέτοιας άσκησης πρωτοφανούς κλίμακας, έχει σαφώς θετικό πρόσημο για την αίσθηση ασφάλειας και τη μεγιστοποίηση της πρόληψης, ζητήματα στα οποία το Α.Μ.Η. δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους όλους τους εργαζομένους, τους εντεταλμένους Παρατηρητές, και ιδιαίτερα το κοινό που έτυχε να επισκέπτεται τη συγκεκριμένη στιγμή το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και συμμετείχε ενεργά ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχαιοφυλάκων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μενέλαος Μποκέας: «Νέα αναπτυξιακή προοπτική για το...

Η υιοθέτηση των προτάσεων του Δήμου Μαλεβιζίου για την...

Εξελίξεις στα έργα του ΒΟΑΚ στην «παράκαμψη...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό...

Μενέλαος Μποκέας: «Νέα αναπτυξιακή προοπτική για το...

Η υιοθέτηση των προτάσεων του Δήμου Μαλεβιζίου για την...

Εξελίξεις στα έργα του ΒΟΑΚ στην «παράκαμψη...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υπουργό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεκινά στο Ρέθυμνο!

Την έναρξη λειτουργίας του τομέα νεότητας , ανακοινώνει το...

«Σπίτι μου 3»: Έρχεται το 2027 με 2 δισ. ευρώ – Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα

Όλα όσα αλλάζουν. Έως 230.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο και...

Κόβουν τα social media στους κάτω των 15 – Τι θα ισχύσει για Facebook, Instagram και TikTok

Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας. Για την προστασία των...