Συμμετοχή Δήμου Ρεθύμνης στην “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα”

Ημερομηνία:

Στην καθιερωμένη «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», η οποία διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια σε πόλεις της Ευρώπης, συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Ρεθύμνης.

Στη χώρα μας, πανελλήνιος συντονιστής των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», είναι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προτροπή των πολιτών σε μια κοινή , συνειδητοποιημένη προσπάθεια για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

Εναρμονισμένος με αυτή τη στόχευση, ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει εμπράκτως στη δράση «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», που θα λάβει χώρα το προσεχές Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στο τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας «Φράουλες».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εστιάζει στην προτροπή των νέων που θα διασκεδάζουν εκείνο το βράδυ στην εν λόγω επιχείρηση, να εξουσιοδοτήσουν ένα μέλος της παρέας τους ως «οδηγό», ο οποίος θα αναλάβει τη δέσμευση να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να μεταφέρει, στη λήξη της, τους φίλους του με ασφάλεια στον προορισμό τους. Στον «οδηγό» θα παρασχεθεί ένα ειδικό βραχιολάκι, που θα του υπενθυμίζει τη δέσμευση και την ευθύνη που ανέλαβε, σκοπό άλλωστε που εξυπηρετεί και το μήνυμα της δράσης το οποίο απευθύνεται σε πολλούς αποδέκτες : «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!»

Με τη βεβαιότητα της καίριας σημασίας που έχει η έγκυρη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, κοινού και οδηγών, για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ο Δήμος Ρεθύμνης συμπράττει με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και καταθέτει την ισχυρή του θέληση και τα διαθέσιμα μέσα του, μαζί με καταξιωμένους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους αναγνωρισμένους θεσμικούς φορείς, στην κοινή προσπάθεια προστασίας ανθρώπινων ζωών που θυσιάζονται κάθε χρόνο, από αυτή την επικίνδυνη πρακτική.

Είναι λοιπόν εξόχως ενθαρρυντική η διαπίστωση της θετικής ανταπόκρισης και της ενεργούς συμμετοχής χιλιάδων οδηγών, κυρίως νεαρής ηλικίας, στις δράσεις που υλοποιούνται κάθε χρόνο, σε όλη την Ευρώπη, με την ευκαιρία της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», η οποία ελπίζεται να εμπνεύσει τους οδηγούς στην κατεύθυνση τήρησης των όρων της, κάθε μέρα και νύχτα του χρόνου που οδηγούν στους δρόμους της χώρας τους.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Την τρίμηνη παράταση της θητείας των...

Έως τις 31 Μαρτίου του 2026 παρατείνεται η θητεία...

Συγχαρητήρια Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας...

Με αφορμή την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Κρήτης ...

Δήμος Ρεθύμνης:Την τρίμηνη παράταση της θητείας των...

Έως τις 31 Μαρτίου του 2026 παρατείνεται η θητεία...

Συγχαρητήρια Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας...

Με αφορμή την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Κρήτης ...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στο Αμβούργο: Άνδρας άρπαξε γυναίκα και έπεσε μαζί της στις ράγες του μετρό

Νεκροί και οι δύο. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αμβούργο της...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού – Πόσες αφορούν την Κρήτη

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση υλοποίησης του ΒΟΑΚ από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...