Συμμετοχή Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ημερομηνία:

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα συμμετοχικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης. Σκοπός του θεσμού είναι να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες ως προς τον πλούτο και την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ανεκτικότητα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέρα από τα σύνορα αυτής, να ενημερώσει το κοινό και τις αρχές για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών, καθώς και να καλέσει την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Το 2021, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι αφιερωμένες στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με κοινή θεματολογία «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους (Heritage: All Inclusive)».

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον εορτασμό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου προσεγγίζει την πολυπληθή ινδική κοινότητα της πόλης, διοργανώνοντας την παρακάτω δράση: Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, μέλη του Συλλόγου της Ινδικής Κοινότητας Ρεθύμνου θα ξεναγηθούν στον χώρο της Προσωρινής Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, που στεγάζεται στον ενετικό ναό του Αγίου Φραγκίσκου.

Παράλληλα, στον ανοικτό χώρο του εγκάρσιου κλίτους και των παρεκκλησίων του Αγίου Φραγκίσκου, θα διοργανωθεί φωτογραφική έκθεση, καθώς και γευσιγνωσία ινδικής κουζίνας, προσφορά του Συλλόγου Ινδικής Κοινότητας Ρεθύμνου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για την Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID 19.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους του Κράτους είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Ιερό Μνημόσυνο και τρισάγιο για την ψυχή...

Την Κυριακή 3 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Βυζάρι...

Ρέθυμνο: Δημιουργία Μονάδας Ολικής Φροντίδας για άτομα...

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει και η δημιουργία...

Ρέθυμνο:Ιερό Μνημόσυνο και τρισάγιο για την ψυχή...

Την Κυριακή 3 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Βυζάρι...

Ρέθυμνο: Δημιουργία Μονάδας Ολικής Φροντίδας για άτομα...

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει και η δημιουργία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μεσαρά: Ανείπωτος πόνος για την 12χρονη Αγλαΐα

Το κοριτσάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά...

Ηράκλειο:Το Γυμνάσιο Μοιρών πενθεί για τη μαθήτρια του

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Γυμνασίου Μοιρών Ηρακλείου, συγκλονίστηκαν...

Δημόσιος Διάλογος και Διεκδίκηση για τη Νέα ΚΑΠ 2028–2034 από την Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει εσπερίδα με θέμα: «Η Κοινή...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για την Παρασκευή 1 Μαΐου

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσαπάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...