Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο διεθνές συνέδριο θεμάτων απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη

Ημερομηνία:

Στις εργασίες του 14ου συνεδρίου DEMSEE (Deregulated Electricity Market issues in South-Eastern Europe) με κεντρικό θέμα την «εξέλιξη των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας σε συσχέτιση με την κλιματική αλλαγή», στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Κατά τον χαιρετισμό του, σημείωσε τη σπουδαιότητα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της ενέργειας, ενώ τόνισε ότι κύριος στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η ενεργειακή ασφάλεια του νησιού. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια, με μελετημένα βήματα, συνεργάζεται και υποστηρίζει φορείς υποδομών ενεργειακής μετάβασης, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Τέλος, στο πλαίσιο διασφάλισης της ενεργειακής επάρκειας της Κρήτης, με έμφαση στις σύγχρονες γεωπολιτικές συνθήκες που επηρεάζουν την αγορά ενέργειας, κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να επικεντρώσει την έρευνα ώστε να συνεισφέρει από την πλευρά της τεχνολογικής υποστήριξης μέσω καινοτόμων λύσεων και νέων πρακτικών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τους πεσόντες του Καμαριώτη τίμησαν Δήμος Μαλεβιζίου...

Με μια σεμνή τελετή παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, συγγενών...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή...

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Τους πεσόντες του Καμαριώτη τίμησαν Δήμος Μαλεβιζίου...

Με μια σεμνή τελετή παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, συγγενών...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή...

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι σκύλοι «διαβάζουν» τα συναισθήματά μας – Τι έδειξε έρευνα στον εγκέφαλό τους

Οι σκύλοι φαίνεται πως μπορούν να ξεχωρίζουν τα ανθρώπινα...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...