Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε ημερίδα του ευρωπαϊκού έργου «EDUTOURISM»

Ημερομηνία:

Τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης και εξειδίκευσης των προσόντων των επαγγελματιών στον τουρισμό επεσήμανε ο Γιώργος Αλεξάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επί Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος CPMR για την Ενέργεια και το Κλίμα, στην Ημερίδα του ευρωπαϊκού έργου EDUTOURISM του πλαισίου Interreg Ελλάδα-Κύπρος, που πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισσο.

Ο κ. Αλεξάκης τόνισε την ανάγκη μιας διαφορετικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, με στροφή προς τη βιωσιμότητα, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οικοτουριστικά πακέτα που να προωθούν τις οικολογικές αξίες και το φυσικό κάλλος των περιοχών μας, αλλά και την υποχρέωση εξειδίκευσης των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου αλλά και της νέας γενιάς, ως μελλοντικών τουριστών είτε ως αυριανών επαγγελματιών.
Ο ίδιος εξήρε το επίπεδο και πλαίσιο εκπαίδευσης που παρέχουν στο νησί μας: το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.), και ενθάρρυνε τους εταίρους του Ευρωπαϊκού έργου EDUTOURISM να είναι σε επικοινωνία και μελλοντική συνεργασία` με την Περιφέρεια Κρήτης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς του τουρισμού στην Κρήτη, για τη βέλτιστη συν-αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμος Ηρακλείου στο 2nd Greek...

Στο επίκεντρο η σύνδεση του τουρισμού με τη βιώσιμη...

ΠαΓΝΗ:Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για την...

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία ΠαΓΝΗ σε συνέχεια των επαναλαμβανόμενων...

Ο Δήμος Ηρακλείου στο 2nd Greek...

Στο επίκεντρο η σύνδεση του τουρισμού με τη βιώσιμη...

ΠαΓΝΗ:Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για την...

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία ΠαΓΝΗ σε συνέχεια των επαναλαμβανόμενων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί χτυπούσαν κατσαρόλες την 25η Μαρτίου; Το σχεδόν ξεχασμένο ελληνικό έθιμο

Γιατί χτυπούσαν κατσαρόλες και κουδούνια την 25η Μαρτίου; Το...

Ο Δήμος Ηρακλείου στο 2nd Greek Water Summit

Στο επίκεντρο η σύνδεση του τουρισμού με τη βιώσιμη...

Ορκίστηκαν έξι νέοι Δημοτικοί Αστυνομικοί για τον Δήμο Ρεθύμνης

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης,...