Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 37η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο, προβάλλοντας τις ομορφιές του νησιού μας και τα παραδοσιακά μας προϊόντα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, πλαισιωμένη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Δανδουλάκη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αλεξάκη Νικόλαο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε Ρεθύμνης Μαρκαντωνάκη Μανώλη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού ΤουρισμούΒασίλη Κικίλια, ο οποίος έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Συμμετείχαν 235 εκθέτες 115 hosted buyers από 38 χώρες ενώ 24.153 επισκέπτες επισκέφθηκαν το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τουρισμό.
Στο περίπτερο της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν 27 συναντήσεις με εκπροσώπους και φορείς του τουριστικού κλάδου,
Το περίπτερο επισκέφθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και πολλές ομάδες ατόμων οι οποίες έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για πληροφορίες γύρω από την Κρήτη, αλλά και την επιθυμία να την επισκεφτούν από κοντά.

Φέτος τιμώμενη χώρα ήταν Αρμενία ενώ τιμωμένη περιοχή ο Δήμος Ηρακλείου.
Αυτό που ξεχώρισε ανάμεσα στις εκδηλώσεις και προκάλεσε ενδιαφέρον ήταν το Συνέδριο με θέμα τον «Αθλητικό Τουρισμό» και τις ευκαιρίες, που παρουσιάζονται για την προώθηση και ανάπτυξή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η PHILOXENIA είναι από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και η σπουδαιότερη έκθεση Τουρισμού στην Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής θέσης που κατέχει, έχει γίνει πύλη εισόδου για χιλιάδες επισκέπτες από τις χώρες των Βαλκανίων και χωρών της κεντρικής Ευρώπης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Λιονή Μαρία, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την παρουσία μας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «PHILOXENIA», στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για άλλη μια φορά, προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου και τα προϊόντα της κρητικής γης. Επιπλέον, με αφορμή το γεγονός ότι στο πλαίσιο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνέδριο για τον Αθλητικό Τουρισμό είχαμε την ευκαιρία να προβάλλουμε τη στρατηγική και τις δράσεις της τελευταίας πενταετίας, που έχουν αναδείξει την Κρήτη σε κορυφαίο προορισμό για τη φιλοξενία μεγάλων διεθνών και εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων, ενισχύοντας περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν. Ο αριθμός των επισκεπτών στην Έκθεση ήταν σημαντικός, έγιναν πολλές και εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς παράγοντες από τις οποίες και προκύπτει ότι το 2023 θα είναι μια καλή χρονιά σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα του εσωτερικού τουρισμού όσο και των αγορών της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση...

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση...

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην Παπούρα

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής» – Η λύση που βάζει φρένο στις ουρές

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του φάσματος»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...