Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Έκθεση «FRESKON 2025»

Ημερομηνία:

Το ενδιαφέρον εκατοντάδων εμπόρων και επιχειρηματιών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσέλκυσε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο συμμετοχής της στη διεθνή εμπορική έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών «Freskon 2025», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην μεγαλύτερη συνάντηση επαγγελματιών και αγοραστών λιανικού εμπορίου του κλάδου από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη, η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε στο εκθεσιακό της περίπτερο έξι επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου.

Η Freskon αποτελεί την μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση στον τομέα εμπορίας φρέσκων φρούτων και λαχανικών και κομβικό σημείο συνάντησης των μεγαλύτερων παραγωγών και εκπροσώπων αλυσίδων λιανεμπορίου, όπου ξένοι και εγχώριοι επαγγελματίες έρχονται σε επαφή, υπογράφοντας σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Στην έκθεση συμμετείχαν 275 εκθέτες από 22 χώρες, πραγματοποιώντας πάνω από 2.000 ραντεβού με περίπου 136 hosted buyers, από 38 χώρες, ενώ έγιναν επαφές με οργανωμένες αποστολές εμπορικών επισκεπτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε: «Η Freskon Expo 2025 απέδειξε για ακόμη μία φορά πως αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών και αναδεικνύει τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που διαμορφώνονται στη σύγχρονη αγροδιατροφή. Η δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών επιχειρήσεων ενίσχυσε την εξωστρέφεια και επιβεβαίωσε ότι η Κρήτη διαθέτει τη γνώση και την ποιότητα για να πρωταγωνιστήσει στον αγροτικό τομέα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ανάπτυξης Ηρακλείου Αντωνία Δρακουλάκη και Μανόλης Ζουρίδης.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης εντάσσεται στο έργο «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια διαδρομή περίπου 40 χρόνων στους χώρους...

Ο Δημήτρης Σάββας αφηγείται στην εφημερίδα «Πατρίς» τους πιο...

Τραγωδία στη Γαύδο: Φόβοι για σημαντική αύξηση...

Οι φόβοι για αύξηση των θυμάτων εντείνονται από τις...

Μια διαδρομή περίπου 40 χρόνων στους χώρους...

Ο Δημήτρης Σάββας αφηγείται στην εφημερίδα «Πατρίς» τους πιο...

Τραγωδία στη Γαύδο: Φόβοι για σημαντική αύξηση...

Οι φόβοι για αύξηση των θυμάτων εντείνονται από τις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διαβήτης και παχυσαρκία: Ο πιο επικίνδυνος συνδυασμός νόσων που απειλεί τη δημόσια υγεία

Ο πιο επιβαρυντικός παράγοντας εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2...

Στην πρίζα ξανά το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Οι νέοι παίκτες και τα γεωπολιτικά οφέλη

Οι νέοι πιθανοί επενδυτές και οι ευκαιρίες από την...

Europol: Συνελήφθη στην Ελλάδα ο βασικός ύποπτος μεγάλου δικτύου κυβερνοεπιθέσεων

Το δίκτυο που εξαρθρώθηκε ήταν υπεύθυνο για επιθέσεις κατά...