Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης και της διοίκησης AREPO σε συνέδριο στην Κύπρο για την αξία των τοπικών προϊόντων προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ).

Ημερομηνία:

Η πρόεδρος της ένωσης AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης, προσκλήθηκαν ως εισηγητές σε συνέδριο που οργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Λάρνακας στο Ορεινό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το συνέδριο χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Σωκράτης Σωκράτους ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργού και αναφέρθηκε στον σαφή προσανατολισμό του Υπουργείου στη στήριξη των προϊόντων προέλευσης. Επίσης ο Δ/ντής της Αναπτυξιακής Λάρνακας Βασίλης Κωνσταντίνου επεσήμανε την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των φορέων στην στήριξη και προώθηση των προϊόντων.

Η πρόεδρος της ένωσης AREPO παρουσίασε τις δραστηριότητες, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις, τις πρωτοβουλίες, την πολυεπίπεδη δυναμική, τη συμμετοχή στις διαβουλεύσεις, τις διμερείς συμφωνίες και το νέο διαμορφούμενο διεκδικητικό πλαίσιο που συμμετέχει η ένωση AREPO ενώ επεσήμανε τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα τα τρέχοντα ζητήματα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην επισήμανση των τροφίμων ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο η Περιφέρεια Κρήτης έχει επεξεργαστεί και επιστημονικά τεκμηριωμένα έχει καταθέσει τη θέση της, που ενσωματώθηκε στο κοινό έγγραφο θέσης της ένωσης AREPO.

Ο Επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα AREPO Χαράλαμπος-Νικόλαος Πίτερης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της δυναμικής της Περιφέρειας Κρήτης για τα προϊόντα προέλευσης, παρουσίασε τον κατάλογο των προϊόντων της Κρήτης ενώ αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο ρόλο των προϊόντων προέλευσης ως πνευματική ιδιοκτησία της Περιφέρειας Κρήτης και των ευρωπαϊκών περιφερειών.

Η εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Κρήτης Αμαλία Ταβλαδωράκη, υπεύθυνη τμήματος ανάπτυξης υπαίθρου, αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης των βασικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης και επεσήμανε τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί μέσω των προγραμμάτων Leader.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων στην παραγωγική αλυσίδα των προϊόντων προέλευσης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε οριακή κατάσταση η σίτιση στο ΠΑΓΝΗ...

Την οριακή κατάσταση στο τμήμα σίτισης του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει...

Προεόρτια των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίων...

Το πρωί της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως, 21ης...

Σε οριακή κατάσταση η σίτιση στο ΠΑΓΝΗ...

Την οριακή κατάσταση στο τμήμα σίτισης του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει...

Προεόρτια των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίων...

Το πρωί της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως, 21ης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε οριακή κατάσταση η σίτιση στο ΠΑΓΝΗ λόγω υποστελέχωσης – Ένας μάγειρας για κάθε βάρδια

Την οριακή κατάσταση στο τμήμα σίτισης του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει...

Τα εισιτήρια του ΟΦΗ στον τελικό του Super Cup με τον Ολυμπιακό

Οι τιμές των εισιτηρίων και οι θύρες που θα...

Ο Ταμπάκος χάρισε κίνητρα και έμπνευση στη γιορτή της αθλητικής αριστείας του Ρεθύμνου

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος έκλεψε την παράσταση στην έκτη «Γιορτή...