Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης και της διοίκησης AREPO σε συνέδριο στην Κύπρο για την αξία των τοπικών προϊόντων προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ).

Ημερομηνία:

Η πρόεδρος της ένωσης AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη και αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης, προσκλήθηκαν ως εισηγητές σε συνέδριο που οργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Λάρνακας στο Ορεινό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το συνέδριο χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Σωκράτης Σωκράτους ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργού και αναφέρθηκε στον σαφή προσανατολισμό του Υπουργείου στη στήριξη των προϊόντων προέλευσης. Επίσης ο Δ/ντής της Αναπτυξιακής Λάρνακας Βασίλης Κωνσταντίνου επεσήμανε την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των φορέων στην στήριξη και προώθηση των προϊόντων.

Η πρόεδρος της ένωσης AREPO παρουσίασε τις δραστηριότητες, τις ουσιαστικές παρεμβάσεις, τις πρωτοβουλίες, την πολυεπίπεδη δυναμική, τη συμμετοχή στις διαβουλεύσεις, τις διμερείς συμφωνίες και το νέο διαμορφούμενο διεκδικητικό πλαίσιο που συμμετέχει η ένωση AREPO ενώ επεσήμανε τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα τα τρέχοντα ζητήματα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην επισήμανση των τροφίμων ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο η Περιφέρεια Κρήτης έχει επεξεργαστεί και επιστημονικά τεκμηριωμένα έχει καταθέσει τη θέση της, που ενσωματώθηκε στο κοινό έγγραφο θέσης της ένωσης AREPO.

Ο Επιστημονικός συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα AREPO Χαράλαμπος-Νικόλαος Πίτερης αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της δυναμικής της Περιφέρειας Κρήτης για τα προϊόντα προέλευσης, παρουσίασε τον κατάλογο των προϊόντων της Κρήτης ενώ αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο ρόλο των προϊόντων προέλευσης ως πνευματική ιδιοκτησία της Περιφέρειας Κρήτης και των ευρωπαϊκών περιφερειών.

Η εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Κρήτης Αμαλία Ταβλαδωράκη, υπεύθυνη τμήματος ανάπτυξης υπαίθρου, αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης των βασικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης και επεσήμανε τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί μέσω των προγραμμάτων Leader.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων στην παραγωγική αλυσίδα των προϊόντων προέλευσης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίου Νικολάου δίπλα στις...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Νικολάου όπως κάθε...

Στο Ρέθυμνο για το «Zero Waste Forum...

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, ο...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίου Νικολάου δίπλα στις...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Νικολάου όπως κάθε...

Στο Ρέθυμνο για το «Zero Waste Forum...

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο Ρέθυμνο για το «Zero Waste Forum 2026» ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, ο...

Ηράκλειο:Εγκαίνια της ανανεωμένης Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε την...

«Βενιζέλε, Βενιζέλε, δώσε μια διαταγή!» Η λαϊκή μούσα τραγουδά τον Βενιζέλο

Μουσική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 18/10, 20:00 Παραγωγή...