Συμμετοχής Προέδρου ΠΕΔ – Δημάρχου Ρεθύμνης στην προσυνεδριακή διαδικασία της ΚΕΔΕ στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της τέταρτης προσυνεδριακής συνάντησης διαλόγου της ΚΕΔΕ, ενόψει του πρώτου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024- 2028, που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου 2024.

Η προσυνεδριακή διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis στο Ηράκλειο παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Κυριάκου Κυρίζογλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα της νέας γενιάς, καθώς επίσης και η ανησυχητική έξαρση του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας. Ωστόσο, επί τάπητος τέθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν σήμερα την αυτοδιοίκηση.
Στις εργασίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, δήμαρχοι από όλη την Κρήτη που τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αλλά και επί μέρους θεμάτων που αφορούσαν τις περιοχές τους, οι εισηγητές των επιτροπών της ΚΕΔΕ καθώς επίσης αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκηση του νησιού.

Μιλώντας στις διαδικασίες που διεξήχθησαν το πρωί στο Ηράκλειο ο κ. Μαρινάκης επικεντρώθηκε σε τρία βασικά και ζωτικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και εκ των πραγμάτων τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η διαχείριση των απορριμμάτων, η προστασία και η σωστή χρήση των υδάτινων πόρων αλλά και το μείζον θέμα της ενέργειας, αποτέλεσαν το επίκεντρο της τοποθέτησης του, καθώς αποτελούν ζητήματα που ήδη κυριαρχούν στην ατζέντα της καθημερινότητας, δημιουργώντας περιβάλλον έντονου προβληματισμού για το μέλλον.

«Αντί να ακτινογραφούμε και να επιλύουμε τα προβλήματα, επιδιδόμαστε σε ατελέσφορες νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν είναι αποδεκτές από σύσσωμη την αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά.
Επίσης, αναλυτικά αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει για τις τοπικές κοινωνίες η αποστέρηση κονδυλίων από θεσμοθετημένους πόρους όπως το τέλος διαμονής αλλά και η αναλογική κατανομή των πόρων βάση του νόμου 3852 με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτες οι πολιτικές ανακούφισης των πολιτών και να υπερακοντίζεται το κόστος ζωής.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα, ο κ. Δήμαρχος τόνισε, ότι η ΠΕΔ Κρήτης θα συλλέξει τις προτάσεις, θα τις κατηγοριοποιήσει, θα θέσει τις προτεραιότητες για όλα τα βασικά προβλήματα, τα οποία θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ τον επόμενο μήνα στην Ρόδο, επισημαίνοντας πως για κάθε περίπτωση θα υποδείξει συγκεκριμένους τρόπους επίλυσης με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Επίσκεψη του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου στον...

Τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη υποδέχθηκε το...

Ρέθυμνο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων στο...

Ρέθυμνο:Επίσκεψη του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου στον...

Τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη υποδέχθηκε το...

Ρέθυμνο:Είχε στην κατοχή του μικρό οπλοστάσιο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων στο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ιράν: Ποιος ήταν ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο μακροβιότερος ηγέτης του Ιράν

Ο σκληροπυρηνικός κληρικός που ηγήθηκε της Ισλαμικής Δημοκρατίας του...

Συναγερμός: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση βρετανικών βάσεων στην Κύπρο

Το γεγονός ότι Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς τις βρετανικές...

Ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στον Β.Ο.Α.Κ. για εργασίες τοποθέτησης πεζογέφυρας

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) ενημερώνει ότι τη...

Εκτακτη σύσκεψη Δένδια για πόλεμο στο Ιράν – Κινήσεις για ασφάλεια, δυνάμεις σε επιφυλακή

Ο υπουργός Αμύνας συγκάλεσε τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλεων...