Σύμβαση για την αποκατάσταση ιστορικού κτηρίου της Βουλής παρουσία του Χάρη Μαμουλάκη ως μέλους του Τεχνικού Συμβουλίου της ΒτΕ

Η αποκατάσταση ενός διατηρητέου κτηρίου χαρακτηρισμένου ως μνημείου, ιδιοκτησίας της Βουλής των Ελλήνων επί της οδού Φιλελλήνων, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί θητείας του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, έρχεται ακόμη πιο κοντά με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, παρουσία και του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου και μέλους του Τεχνικού Συμβουλίου της Βουλής, Χάρη Μαμουλάκη.

Το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 23, περιήλθε στην ιδιοκτησία της Βουλής από την Εθνική Τράπεζα, το 1996, έχοντας ήδη διέλθει μια ιστορική πορεία, αφού ιδιοκτήτες του υπήρξαν οι οικογένειες Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου, Θεοφίλη. Η ανακαίνισή του, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, περιλαμβάνει, εκτός των στατικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων του, την αποκατάσταση του ζωγραφικού και άλλου διακόσμου του, με τον Χάρη Μαμουλάκη να τονίζει, αναφερόμενος στην ιδιαίτερα απαιτητική και λεπτή εργασία αποκατάστασης, ότι το στοίχημα βρίσκεται στη μετατροπή της ετοιμορροπίας, σε δομική καλαισθησία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.