Συναγερμός από διαρροή καυσίμων στη Νέα Αλικαρνασσό Άμεση κινητοποίηση του Δήμου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Συναγερμός σήμανε στον Δήμο Ηρακλείου το μεσημέρι του Σαββάτου 1/2 από διαρροή καυσίμων που σημειώθηκε στον υπόγειο κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Διονύσου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Στο σημείο βρέθηκα άμεσα ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Τάσος Τσατσάκης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης και Πολιτικής Προστασίας & Δημοτικής Αστυνομίας Μανόλης Χαιρέτης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού Αλέξανδρος Τσουλφάς και Γιάννης Φράγκος, ο Διοικητής της 133 Σμηναρχίας Μάχης Βασίλης Κρουστάλης, στελέχη και προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και του Λιμενικού Σώματος.

Η διαρροή ήταν εκτεταμένη, αλλά ευτυχώς, η άμεση αντίδραση είχε ως αποτέλεσμα να μην φτάσουν τα καύσιμα στην θάλασσα.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε: «Προφανώς πρέπει να διερευνηθεί σε τι οφείλεται αυτό, δηλαδή σε ποιες εργασίες εκσκαφής, και να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως οφείλεται σε εγκατάσταση οπτικών ινών. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί θα αναζητηθούν και οι ευθύνες. Ευτυχώς προλάβαμε και δεν έχουμε θαλάσσια ρύπανση, όμως ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος έχει καλυφθεί από πετρέλαιο και αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα».

Επεσήμανε επίσης ότι βασική μέριμνα της Δημοτικής Αρχής είναι η αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας στο σημείο και αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται από την εγκατάσταση οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι μη διαχειρίσιμα, επισημαίνοντας: «Οι δρόμοι σκάβονται και διορθώνονται πάρα πολύ πρόχειρα από αυτές τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες. Ο Δήμος Ηρακλείου έχει ήδη θέσει σε ισχύ μία Κανονιστική Πράξη για να αποκατασταθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα και αυτή την Κανονιστική, θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος».

Τη Δευτέρα 3/2 τεχνικό συνεργείο της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιχειρήσει για την αποκατάσταση της ζημιάς του αγωγού. Για λόγους ασφαλείας, μέχρι τότε θα παραμείνει αποκλεισμένο το σημείο στην οδό Σταδίου από την συμβολή της με την οδό Διονύσου μέχρι την παραλιακή, για όλα τα οχήματα. Οι οδηγοί θα πρέπει να σεβαστούν τις σημάνσεις για την αποφυγή ατυχήματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΦΗ: Η ΠΑΕ πήγε στο μνήμα του...

Η ΠΑΕ ΟΦΗ απέδωσε φόρο τιμής στον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη,...

Ένα απίστευτο περιστατικό στην Αλικαρνασσό: Πώς το...

Ένας καυγάς, μία καταδίωξη κι ένας ξυλοδαρμός τεσσάρων ατόμων...

ΟΦΗ: Η ΠΑΕ πήγε στο μνήμα του...

Η ΠΑΕ ΟΦΗ απέδωσε φόρο τιμής στον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη,...

Ένα απίστευτο περιστατικό στην Αλικαρνασσό: Πώς το...

Ένας καυγάς, μία καταδίωξη κι ένας ξυλοδαρμός τεσσάρων ατόμων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

Δέκα «απλές παραδοχές και απτές αλήθειες» για το νομοσχέδιο...

Ρεκόρ ζέστης στην επιφάνεια των ωκεανών τον Ιούνιο, σχεδόν στους 21° Κελσίου

Ο τροπικός Ειρηνικός κατέγραψε έτσι το πιο θερμό πρώτο...

ΟΦΗ: Η ΠΑΕ πήγε στο μνήμα του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη το Κύπελλο

Η ΠΑΕ ΟΦΗ απέδωσε φόρο τιμής στον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη,...