Συναγερμός στη Βρετανία: Έως και 30 νεαροί πιθανώς κόλλησαν κοροναϊό στη Ζάκυνθο

Ημερομηνία:

Έως και 30 νεαροί Βρετανοί πιθανώς κόλλησαν κοροναϊό ενώ έκαναν διακοπές στην Ζάκυνθο.

Ειδικότερα από τους 30 τουρίστες τουλάχιστον οι 11, ηλικίας 18-19 ετών, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και κάποιοι μάλιστα από αυτούς, μετά την επιστροφή από τις διακοπές τους, διασκέδασαν σε νυχτερινά μαγαζιά του Ντέβον.

Η διευθύντρια του Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας στο Πλύμουθ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νεαρών για να διευκρινιστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα μεταδίδει ο Guardian.

«Αυτή η φονική νόσος εξαπλώνεται. Ξέρουμε ότι κάποιοι από τους νεαρούς δεν είχαν συμπτώματα οπότε συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους, περιλαμβανομένης και της διασκέδασης σε μπαρ και εστιατόρια του Πλύμουθ, μέχρι που έμαθαν ότι είναι θετικοί. Αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι μπορεί να έχουν μολυνθεί» είπε η Ruth Harrell.

«Ενώ οι νέοι συνήθως δεν έχουν συμπτώματα η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι τι γίνεται με όσους έχουν ήδη προβλήματα υγείας ή τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Είμαστε ακόμα μακριά από ένα lockdown, αλλά αυτό το περιστατικό μας δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η ζωή. Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, ανεξάρτητα από την ηλικία μας και να παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας» πρόσθεσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η ΕΕ ετοιμάζει πακέτο 710 εκατ. ευρώ...

Η Κομισιόν έχει δώσει 2,53 δισ. ευρώ το 2026...

Πόσο και γιατί κινδυνεύουν οι έφηβοι από...

Τρεις θάνατοι εφήβων μέσα σε λίγες ημέρες ήταν αρκετοί...

Η ΕΕ ετοιμάζει πακέτο 710 εκατ. ευρώ...

Η Κομισιόν έχει δώσει 2,53 δισ. ευρώ το 2026...

Πόσο και γιατί κινδυνεύουν οι έφηβοι από...

Τρεις θάνατοι εφήβων μέσα σε λίγες ημέρες ήταν αρκετοί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πόσο και γιατί κινδυνεύουν οι έφηβοι από ανακοπή;

Τρεις θάνατοι εφήβων μέσα σε λίγες ημέρες ήταν αρκετοί...

Θλίψη στην Κρήτη: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή γνωστός γιατρός

Θλίψη προκαλεί στο Ρέθυμνο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου...