Συναντήσεις Αυγενάκη, Ταχιάου και Τριαντόπουλου, με διοικήσεις ΤΟΕΒ Θεσσαλίας και κτηνοτρόφους Τρικάλων

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σε μια προσπάθεια, με τη συμβολή των συναρμοδίων υπουργείων, να καταγραφούν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πλημμύρες και να εξεταστεί ο ρόλος τους στο νέο καθεστώς, υπό τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι υφυπουργοί Υποδομών Νίκος Ταχίαος και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, οι ΓΓ του ΥπΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Όπως διαπιστώθηκε οι ΤΟΕΒ αντιμετωπίζουν χρόνιες δυσκολίες και προκλήσεις που αφορούν τόσο στη λειτουργία, όσο και στην οργανωτική τους δομή, με αποτέλεσμα η πλειονότητα, μετά και τις καταστροφές που προκάλεσε ο Daniel, να υπολειτουργεί. Κατατέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε ΤΟΕΒ κι εξετάστηκαν τρόποι για καλύτερο συντονισμό και συνεργασία, εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
Συμπέρασμα της σύσκεψης είναι, ότι επιβάλλεται η αναπροσαρμογή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους και η πραγματοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων για τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους και την υιοθέτηση μιας νέας στρατηγικής για τη διαχείριση των υδάτων.
Στη συνέχεια, ο ΥπΑΑΤ συναντήθηκε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τα Τρίκαλα, οι οποίοι ζήτησαν διευκρινίσεις για την εφαρμογή του Μέτρου 5.2 που αφορά στη δωρεάν αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου που χάθηκε στις πλημμύρες και στην ανακατασκευή στάβλων. Παράλληλα, εξέφρασαν παράπονα για λάθη που έγιναν στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις...

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα...

Η Allwyn Hellas παρουσιάζει ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα επαγγελματικής...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις...

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα...

Η Allwyn Hellas παρουσιάζει ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα επαγγελματικής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος στον «ενεργειακό τουρισμό» των κακοπληρωτών – Πότε μπλοκάρεται η αλλαγή παρόχου

«Μπλόκο» στην αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για καταναλωτές που...

Ποιοι «τα έχουν 400» μέχρι τα γεράματα και γλιτώνουν την άνοια – 3 προφίλ που επηρεάζουν τη μνήμη

Έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μεσήλικες και ηλικιωμένους για...

Ποιοι θα λάβουν «δώρο» έως 4 ενοίκια το φθινόπωρο – Τον Σεπτέµβριο οι πρώτες πληρωµές

Ερχεται διπλή πληρωμή για 50.000 γιατρούς, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές που...

3 καθημερινές συνήθειες που μας κρατούν μακριά από την ευτυχία, σύμφωνα με την Ψυχολογία

Μερικές από τις συνήθειες που έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά...