Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης & Προέδρου ΙΤΕ για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων

Ημερομηνία:

Οι προοπτικές συνεργασίας για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων συζητήθηκαν εκτενώς σήμερα σε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή και τοπικών φορέων με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Η κα Λιονή μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αμαρίου, Μανώλη Ψαρουδάκη, τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, Αλέκο Στεφανάκη και τα στελέχη της ΠΕΡ. Χαράλαμπο Πίτερη και Γιάννη Πολυχρονάκη, ενημέρωσαν τον κ. Ταβερνάκη για την προοπτική αξιοποίησης της Σχολής Ασωμάτων και συγκεκριμένα της έκτασης, που παραχωρήθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο εφαρμογής θα κάνει πράξη την αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων, που βρίσκεται στο Δήμο Αμαρίου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία, το οποίο θα προάγει την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό, αποτελώντας παράλληλα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, δήλωσε ότι το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία , αλλά και την επιθυμία να συνδράμει ένα τέτοιο πρωτοπόρο αναπτυξιακό και ερευνητικό έργο, είτε μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους τοπικούς φορείς, είτε μέσω αναθέσεων έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα, γεγονός που θα διερευνηθεί σε περαιτέρω συναντήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δράση συλλογής ρούχων και υπόδησης στο Ρέθυμνο

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ...

Τα παιδιά μας βλέπουν θέατρο! «Ήταν ένα...

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και της αγάπης που έδειξαν...

Δράση συλλογής ρούχων και υπόδησης στο Ρέθυμνο

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ...

Τα παιδιά μας βλέπουν θέατρο! «Ήταν ένα...

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και της αγάπης που έδειξαν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κρητικιά που έκανε το λάδι «επιστήμη»

Η Ελευθερία Γερμανάκη, διεθνής κριτής ελαιολάδου και διευθύντρια του...

5 ορόσημα του 2025 που αλλάζουν το νόημα της θεραπείας – Η Ιατρική στο κατώφλι της Ψηφιακής Βιολογίας

Ανίατες νόσοι μετατρέπονται σε διαχειρίσιμες καταστάσεις και η στατιστική...

Δράση συλλογής ρούχων και υπόδησης στο Ρέθυμνο

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ...