Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης & Προέδρου ΙΤΕ για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων

Ημερομηνία:

Οι προοπτικές συνεργασίας για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων συζητήθηκαν εκτενώς σήμερα σε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή και τοπικών φορέων με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Η κα Λιονή μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αμαρίου, Μανώλη Ψαρουδάκη, τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, Αλέκο Στεφανάκη και τα στελέχη της ΠΕΡ. Χαράλαμπο Πίτερη και Γιάννη Πολυχρονάκη, ενημέρωσαν τον κ. Ταβερνάκη για την προοπτική αξιοποίησης της Σχολής Ασωμάτων και συγκεκριμένα της έκτασης, που παραχωρήθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο εφαρμογής θα κάνει πράξη την αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων, που βρίσκεται στο Δήμο Αμαρίου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία, το οποίο θα προάγει την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό, αποτελώντας παράλληλα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, δήλωσε ότι το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία , αλλά και την επιθυμία να συνδράμει ένα τέτοιο πρωτοπόρο αναπτυξιακό και ερευνητικό έργο, είτε μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους τοπικούς φορείς, είτε μέσω αναθέσεων έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα, γεγονός που θα διερευνηθεί σε περαιτέρω συναντήσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Επιτάφιος Θρήνος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...

10 Απριλίου 2026 Το πρωί της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής,...

Πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και...

11 Απριλίου 2026 Το πρωί του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου,...

Ο Επιτάφιος Θρήνος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...

10 Απριλίου 2026 Το πρωί της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής,...

Πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και...

11 Απριλίου 2026 Το πρωί του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η απίστευτη ιστορία της κρυφής λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά το 1919, από έναν Κρητικό Αρχιμανδρίτη

Ποιος συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε τη Θεία Λειτουργία...

Το Τόκιο χόρεψε… καλαματιανό: Το ιαπωνικό συγκρότημα «Κέφι» γέμισε Ελλάδα το κέντρο της πόλης!

Μια ξεχωριστή πολιτιστική εικόνα καταγράφηκε την Κυριακή του Πάσχα...

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Ανοιχτή μέχρι τις 8 Μαΐου η πλατφόρμα για υποβολή...

«Μεγάλος αδελφός» για τσιγάρα και ποτά: Τι αλλάζει από 16 Απριλίου

Νέο ψηφιακό μητρώο υποχρεώνει σε εγγραφή όλες τις επιχειρήσεις...