Συνάντηση Διγαλάκη με τον Αρχηγό ΓΕΑ για σημαντικά ζητήματα του Αεροδρομίου Χανίων

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης συναντήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου με τον Αρχηγό του
Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά με βασικό αντικείμενο
συζήτησης το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της εγκατάστασης του συστήματος διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στο Αεροδρόμιο Χανίων, που περιλαμβάνει συστήματα MLAT, επικοινωνιών καθώς και σύστημα διαχείρισης αεροσκαφών εδάφους. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Διγαλάκης από τον Αρχηγό του ΓΕΑ, η Πολεμική Αεροπορία έχει ανταποκριθεί πλήρως από πλευράς της στη διαμόρφωση των προδιαγραφών και την προσαρμογή των απαιτήσεων βάσει των αποτελεσμάτων των επιτόπιων επισκέψεων των εμπλεκόμενων φορέων (Πολεμική Αεροπορία, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Fraport Greece).

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της προσαρμογής των μεικτών (στρατιωτικών/πολιτικών) αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το Αεροδρόμιο Χανίων, σε νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αεροπορίας. Ο Αρχηγός ΓΕΑ ενημέρωσε τον κ. Διγαλάκη ότι έχουν δοθεί, από πλευράς Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, οι απαραίτητες οδηγίες και το αμέσως επόμενο διάστημα εφαρμόζονται οι κανονισμοί στα αεροδρόμια αυτά.

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας της Πολεμικής Αεροπορίας σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα των Χανίων (Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΛΜΕΠΑ), όπως έχει γίνει ήδη με τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής Σούδας (ΚΕΝΑΠ) και τον Ναύσταθμο Κρήτης.

Σχετικά με τη σημασία της περαιτέρω αναβάθμισης του Αεροδρομίου Χανίων, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ
έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Τουρισμός είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομίας των Χανίων και τα
αποτελέσματα της ανάπτυξής του διαχέονται σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας και από τον πρωτογενή τομέα.

Στα Χανιά ζουν ήδη επισκέπτες όλο τον χρόνο, ψηφιακοί νομάδες, αλλά και πολίτες από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης, που επιλέγουν και να ξεχειμωνιάσουν στην πόλη μας. Εταιρείες δραστηριοποιούνται ήδη στα Χανιά, απασχολώντας πολίτες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους τους στη χώρα μας και συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία.

Δεν μπορούμε να χάνουμε ούτε λεπτό, ούτε να εφευρίσκουμε κωλύματα, ούτε να αναβάλλουμε για το μέλλον τις προσπάθειες αναβάθμισης του Αεροδρομίου Χανίων, βελτίωσης της ικανότητάς του να εξυπηρετήσει περισσότερους επιβάτες και σύνδεσής του με περισσότερους προορισμούς όλο τον χρόνο. Διαφορετικά, όχι μόνο συντηρούμε την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε  σημαντικές ευκαιρίες και να υποβαθμιστεί το Αεροδρόμιο Χανίων απέναντι στον ανταγωνισμό, σε ένα τοπίο που διαμορφώνεται πολύ δυναμικά».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις για την 85η...

Με ιδιαίτερη επισημότητα και συγκίνηση κορυφώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις...

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τον Κώδικα...

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προκειμένου...

“Ολοκληρώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις για την 85η...

Με ιδιαίτερη επισημότητα και συγκίνηση κορυφώθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις...

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τον Κώδικα...

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προκειμένου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αύριο στο Θησείο τα αποκαλυπτήρια του κόμματος Τσίπρα

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του κόμματος του Αλέξη...

Πάμπλουτοι Ινδοί «βλέπουν» την Κρήτη ως τουριστικό παράδεισο

Εκδήλωση ξενοδόχων και ελληνο-ινδικού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Οι νέες προοπτικές,...

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αναίρεση για την αποφυλάκισή του από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η υπόθεση θα εισαχθεί πλέον στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο...

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν την επιφανειακή υγρασία στην Κρήτη

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...