Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»

Ημερομηνία:

Με μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Τα ζητήματα της δυσκολίας ανεύρεσης στέγης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των εκπαιδευτικών βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ και του «Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», το πρόβλημα ανεύρεσης στέγης εξαιτίας της έλλειψης της αλλά και λόγω των υψηλών ενοικίων, διογκώνεται κάθε χρόνο για τους μετατιθέμενους, νεοδιόριστους, αποσπασμένους, και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Συνέπεια αυτής της δυσκολίας, είναι οι παραιτήσεις και η μη αποδοχή θέσεων από τους εκπαιδευτικούς που οδηγεί με τη σειρά της στη μείωση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναγνώρισε τη διάσταση που έχει λάβει το σοβαρό αυτό πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι θα το αναδείξει με κάθε τρόπο στο προσεχές συνέδριο της ΚΕΔΕ το οποίο θα γίνει στη Ρόδο τον Νοέμβριο. Ως πιθανή λύση στο πρόβλημα ο Αλέξης Καλοκαιρινός πρότεινε τα προγράμματα επιδότησης κατοικίας για εργασία και υπενθύμισε ότι αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο της Δημοτικής Αρχής η κοινωνική κατοικία στην οποία θα μπορούν να τεθούν τέτοιου είδους παράμετροι όπως η προτεραιοποίηση στη στέγαση επαγγελματικών ομάδων όπως οι εκπαιδευτικοί.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν είναι η έλλειψη σχολικής στέγης, για την οποία ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, οι ανεπαρκείς οικονομικοί πόροι για την καθαριότητα των σχολείων καθώς και το ζήτημα της φύλαξης τους. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης, τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία της συντήρησης των σχολικών μονάδων, θέμα για το οποίο, ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Παιδείας έχουν προτείνει την δημιουργία της ειδικότητας των σχολικών συντηρητών σε εθνικό επίπεδο και επεσήμανε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την μη κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τη ΔΟΕ, ο οργανωτικός γραμματέας Αχιλλέας Ζορμπάς, η ειδική γραμματέας Γιώτα Βενετοπούλου, ο ταμίας Γιώργος Τρούλης, ο υπεύθυνος εκδόσεων Θανάσης Γκούμας και το μέλος Βιολέτα Πατέλη. Από τον σύλλογο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Μακράκης, η Αντιπρόεδρος Ζαμπία Λαζανάκη, ο γραμματέας Θεόδωρος Πέτκος και το μέλος Άννα Στουμπίδη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή Αγιάς – Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Χανιά: Απόδραση 25χρονου κρατούμενου από τις Αγροτικές φυλακές Αγιάς

Η απόδραση του 25χρονου από το Πακιστάν έγινε αντιληπτή...

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι...