Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με Αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Ημερομηνία:

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ, με αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Κ. Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας & Έρευνας.

Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων και η απουσία ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την επόμενη Δευτέρα 10/5 (μαζικοί εμβολιασμοί που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, αραίωση των τμημάτων, επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ κλπ), αλλά και για την αντιμετώπιση των οξυμένων μορφωτικών και κοινωνικοψυχολογικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως στους μαθητές, με την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης. Τονίστηκε η ανάγκη της μονιμοποίησης των χιλιάδων αναπληρωτών, οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών και η υλοποίηση της προσχολικής αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις. Ενώ αναφορά έγινε ακόμα στην προσπάθεια να εμποδιστούν με επιτυχία μια σειρά από αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια) ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους για υγεία, μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει μέσα στο κίνημα, αλλά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, τα προβλήματα της εκπαίδευσης και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ώστε να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, που αφορά τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καθώς και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και θα χειροτερέψει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Δημητριάδης: Με σιωπή απαντά το Μαξίμου στον...

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικού γραμματέα του...

Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ...

Εντείνονται οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα...

Δημητριάδης: Με σιωπή απαντά το Μαξίμου στον...

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικού γραμματέα του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προσφορά απινιδωτών και προπλασμάτων εκπαίδευσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΖΩΗ»

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση δύο εκπαιδευτικών απινιδωτών και δύο εκπαιδευτικών...

Ρέθυμνο:Ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος «επέστρεψε» στο σπίτι του

Ένα ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής,...

Θεσσαλονίκη:Η Ελπίδα έγινε νοτες Μ.Α.Ζ.Ι. με την ΣΟΝΕ

«Όταν η ελπίδα γίνεται νότες» Μια βραδιά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου,...