Συνάντηση Εργασίας Δημάρχου Ρεθύμνης με Πρόεδρο ΟΑΣΠ

Ημερομηνία:

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Αντικείμενο της συνεργασίας τους ήταν η ανταλλαγή απόψεων ως προς την συνεχή ενίσχυση του σχεδιασμού αντισεισμικής προστασίας της πόλης αλλά και των οικισμών.

Η πόλη του Ρεθύμνου ήταν η μοναδική στην Κρήτη που διέθετε μελέτη αντισεισμικής θωράκισης από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η οποία όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος, προφανώς και πρέπει να ανανεωθεί ως προς τα νέα δεδομένα και βεβαίως να επεκταθεί με βάση τα υφιστάμενα όρια του Δήμου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης αν και έχει πλήρως επικαιροποιημένα όλα τα σχέδια που προβλέπονται από την πολιτεία στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας και βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα με τις υπηρεσίες του, θεωρεί σκόπιμο να προχωρήσει σε ανανέωση των αρχικών σχεδίων αντισεισμικής θωράκισης που εκπονήθηκαν παλαιότερα.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό μας και να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο σύγχρονο εργαλείο παρέμβασης, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη έκτακτη κατάσταση», είπε ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκη για να συμπληρώσει, ότι «Αυτό σημαίνει συνεχή ενημέρωση και ανανέωση των επιχειρησιακών μας σχεδίων σε όλα τα επίπεδα. Για το λόγο αυτό ζήτησα από τον κ. Λέκκα να συνεργαστεί με τους μελετητές που εκπονούν το Τ.Π.Σ. του Δήμου Ρεθύμνης καθώς και εκείνους που έχουν αναλάβει τις νέες πολεοδομήσεις για την επέκταση του σχεδίου πόλης, ώστε με την συμπλήρωση των πληροφοριών που θα συλλεχθούν από διαφορετικές κατευθύνσεις, να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το πως θα θωρακίσουμε την πόλη, πως θα πολεοδομήσουμε πιο σωστά και κυρίως πως θα προστατεύσουμε τον κόσμο μας».

Στο πλαίσιο επικαιροποίησης των σχεδίων αντισεισμικής θωράκισης του Δήμου Ρεθύμνης, θα δοθεί έμφαση στο επιχειρησιακό σκέλος προστασίας των πολιτών στην πόλη και στα χωριά, θα εκπονηθούν νέα σχέδια ετοιμότητας για τις σχολικές κοινότητες με αντίστοιχες δράσεις και θα εμπλουτιστεί κάθε αναγκαία πτυχή των προβλεπόμενων κινήσεων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων με επίκεντρο το ενδεχόμενο εκδήλωσης καταστροφικού σεισμού και πλήγματος από παλιρροϊκό κύμα.
Η συνεργασία του Προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα κατόπιν προτροπής του κ. Δήμαρχου, θα συνεχιστεί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργη Σκορδίλη σε επίπεδο θεσμικό και υπηρεσιακό για την προώθηση του όλου θέματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο Cretan Kings : “Την πρωτοχρονιάτικη πίτα...

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το πρωί της Κυριακής...

Ρέθυμνο:Εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιστορικής και...

Σε ευφρόσυνο κλίμα, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών αρχών και φορέων,...

Ρέθυμνο Cretan Kings : “Την πρωτοχρονιάτικη πίτα...

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το πρωί της Κυριακής...

Ρέθυμνο:Εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της Ιστορικής και...

Σε ευφρόσυνο κλίμα, παρουσία εκπροσώπων θεσμικών αρχών και φορέων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εντατικοί έλεγχοι στο Ηράκλειο για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με φόντο συγκεκριμένο ΚΥΔ του νομού!

Εντατικούς ελέγχους σε άτομα που είχαν απευθυνθεί σε συγκεκριμένο...

Ρέθυμνο Cretan Kings : “Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ομάδας μας…”

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το πρωί της Κυριακής...

Ξεκίνησε η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου – Σε πορτοκαλί συναγερμό η Κρήτη

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού κάνουν την εμφάνιση τους στις...

Αγροτικό: Συνεδριάζουν οι «σκληροί» των μπλόκων στη Νίκαια -Εισηγούνται να μην πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα. Στον «αέρα» πάνε...