Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον Δημήτρη Καταλειφό

Οι συναντήσεις του Να Μου Γελλάς, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. Αυτή την Κυριακή 4 Ιουνίου, ο σπουδαίος και αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Καταλειφός θα είναι καλεσμένος στο σαλόνι του Να Μου Γελλάς, με αφετηρία την τελευταία ποιητική συλλογή του «Επί κλίνης κρεμάμενος» (εκδ. Πατάκη). Εκεί, παρέα με δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα κάνουμε μαζί του μια κουβέντα αληθινή: για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.
Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δημήτρης Καταλειφός κυκλοφόρησε τρεις ποιητικές συλλογές, που απέκτησαν επάξια τη θέση τους δίπλα στη συναρπαστική πορεία του στο θέατρο: η πρώτη με τίτλο «Συμπληγάδες γενεθλίων», είναι αφιερωμένη «στους απόντες». Η δεύτερη με τίτλο «Πίσω από τζάμια θολά» αφιερώθηκε «στη Νέα Σμύρνη, στη Νεάπολη και στο Παγκράτι». Την τρίτη με τίτλο «Επί κλίνης κρεμάμενος» που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες, την αφιέρωσε «στους θλιμμένους».
Η δημιουργός του Να Μου Γελλάς Νικολέττα Λέκκα γράφει για το βιβλίο: «Μια συλλογή γεμάτη χρώματα. Το μαύρο διεκδικεί επίσημα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά το κίτρινο νικάει. Με ένα τρόπο αβίαστο, που μόνο όσα έχουν σημασία ξέρουν. Μια συλλογή γεμάτη διαδρομές. Και στο χώρο. Μα περισσότερο στα πιο δύσβατα μονοπάτια. Στους χρόνους. Τον ενεστώτα, τον αόριστο, τον υπερσυντέλικο με την αμείλικτη αυστηρότητά τους. Μόνη παρηγοριά ο παρακείμενος, κερδίζει τη συμπάθεια. Ποιήματα γραμμένα στο πρώτο ενικό. Σε κάποια σελίδα στρέφονται στο τρίτο πρόσωπο. Μερικές σελίδες μετά το «εγώ» επιστρέφει. Σε όλες τις σελίδες, θα μπορούσες να είσαι εσύ. Μια συλλογή γεμάτη βλέμματα. Μέσα από το πρίσμα μιας δυνατής πράσινης ματιάς. Πόσο λάθος να κοιτάξουν; Ειδικά όταν κοιτάζουν μέσα τους».
Δώρο από το Να Μου Γελλάς, σε κάθε συμμετέχοντα, το βιβλίο «Επί κλίνης κρεμάμενος», που θα μπορεί να τους αφιερώσει προσωπικά ο Δημήτρης Καταλειφός.
Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή, μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου, στο namougellas.com.
Θέμα συνάντησης: «Επί κλίνης κρεμάμενος»
Ημερομηνία συνάντησης: Κυριακή 4 Ιουνίου
Ώρα συνάντησης: 18:00-20:00
Τόπος συνάντησης: Πλάκα (Αθήνα) και μέσω τηλεδιάσκεψης για όσους δε μπορούν να παρευρεθούν ζωντανά.

Να Μου Γελλάς: Το στέκι που έχεις μαζί σου παντού, έγινε πια η παρέα σου όπου κι αν πας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.