Συνάντηση Παναγιώτη Κουρουμπλή με Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας

Ημερομηνία:

Υποχρέωση της πολιτείας είναι η ισότιμη πρόσβαση των κωφών-βαρήκοων
σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας (ΟΜ.ΚΕ) πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Την ΟΜ.ΚΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Σίμψης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Κορδονούρης.

Οι εκπρόσωποι της ΟΜ.ΚΕ, αφού ευχαρίστησαν τον Π. Κουρουμπλή για τη διεξαγωγή της συνάντησης αλλά και τη μακρόχρονη συνεισφορά του στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ΑμεΑ, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κωφοί και βαρήκοοι στην χώρα μας.

Πάγιο και δίκαιο αίτημα της ΟΜ.ΚΕ είναι, η καταβολή του προνομιακού επιδόματος στα άτομα με κώφωση – βαρηκοΐα να μην σταματά στο 18ο έτος ηλικίας αλλά να συνεχίζεται και πέρα του συγκεκριμένου ηλικιακού ορίου, όπως δικαίως ισχύει για όλους τους αναπήρους. Εν συνεχεία, αναφέρθηκαν στον αποκλεισμό που έχουν οι κωφοί και βαρήκοοι από την ενημέρωση, με αποκορύφωμα, την κατάργηση της ταυτόχρονης μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Στη συζήτηση, επισημάνθηκε η ανάγκη η χώρα μας, να αξιοποιήσει άμεσα τις νέες τεχνολογίες (λ.χ. η εφαρμογή Velotype που χρησιμοποιείται σε χώρες όπως η Ολλανδία), με σκοπό να υπάρχει καθολική πρόσβαση των κωφών και βαρήκοων πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Τέλος, υπογράμμισαν την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος διερμηνείας της ΟΜ.ΚΕ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι υποχρέωση του κράτους είναι η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της ΟΜ.ΚΕ, προκειμένου να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν ακόμα και ανάμεσα στους αναπήρους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...

Πέφτουν δημοσκοπικά βρίσκουνε λεφτά, ψάχνουν απαλλαγή για...

Και ξαφνικά, δίνουν μεζεδάκι από το success story για...

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...

Πέφτουν δημοσκοπικά βρίσκουνε λεφτά, ψάχνουν απαλλαγή για...

Και ξαφνικά, δίνουν μεζεδάκι από το success story για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο για παρενέργεια εμβολιασμού κατά της Covid-19

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντα του ο γνωστός γυναικολόγος, τον οποίο είχε παύσει ο υπουργός

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής...

Λίπος στην κοιλιά: Ο «ένοχος» και πώς θα τον αντιμετωπίσετε

Είναι κοινό μυστικό ότι η περίμετρος της μέσης… απλώνει...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του Αγίου Νικήτα στις Σέρρες

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...