Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Κρήτης

Ημερομηνία:

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκαν εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της Κρήτης, προκειμένου να αναζητήσουν λύση σχετικά με το υπέρογκο κόστος της ΔΕΗ για την λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, μετά τις αναπροσαρμογές στην τιμή της κατανάλωσης του ρεύματος.

Όπως τόνισαν, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που φτάνουν στους ΤΟΒ, προκύπτει ότι υπάρχει διπλασιασμός στο τελικό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να γίνεται προβληματική η αποπληρωμή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος έως και 60%, όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, παραθέτοντας διάφορα παραδείγματα για το μέγεθος του κόστους, με χαρακτηριστικό εκείνο της Ιεράπετρας όπου τον φετινό Αύγουστο το κόστος ρευματοδότησης έφτασε τις 136 χιλιάδες ευρώ όταν την περσινή χρονιά ήταν στις 77 χιλιάδες ευρώ. Για το λόγο αυτό ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εξεύρεση λύσης, στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου Μανόλης Καμπανός, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τυμπακίου Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας Γιάννης Μπατζάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Κουρταλιώτη Ιωσήφ Βούρβαχης και ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Βιάννου Μενέλαος Πετράκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Παγκόσμια πρωτεύουσα» της επιστήμης το Ηράκλειο: Πάνω...

Το Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου,...

«Παγκόσμια πρωτεύουσα» της επιστήμης το Ηράκλειο: Πάνω...

Το Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δωρεάν διακοπές, ιαματικός τουρισμός, εκδρομές και θέατρο: Η δεύτερη ευκαιρία του ΟΠΕΚΑ από 7 Σεπτεμβρίου

Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ενημερώνει...

Μπόνους και κίνητρα για τη στέγαση εκπαιδευτικών

Δήμοι, φορείς και ιδιώτες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία: επιδόματα ενοικίου και...

«Παγκόσμια πρωτεύουσα» της επιστήμης το Ηράκλειο: Πάνω από 700 ερευνητές σε διεθνές συνέδριο

Το Ηράκλειο της Κρήτης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από...

Το πλάνο τετραετίας της κυβέρνησης στη ΔΕΘ – Ποιοι ωφελούνται και οι παρεμβάσεις «έκπληξη»

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρώτη απάντηση της κυβέρνησης σε...