Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων

Ημερομηνία:

Στ. Αρναουτάκης: Στόχος της δεκαετίας τα μηδενικά απόβλητα στην Περιφέρεια Κρήτης
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα στην Κρήτη για την υπογραφή της ανάθεσης του έργου της Μονάδας επεξεργασίας και ανάκτησης αποβλήτων Ηρακλείου που θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑΚ).

Όπως τονίστηκε η ΜΕΑ Ηρακλείου συνιστά απαραίτητη υποδομή για να καταστεί δυνατή από τον ΕΣΔΑΚ η επεξεργασία και τελική διάθεση του μεγαλύτερου τμήματος των αστικών αποβλήτων της Π.Ε. Ηρακλείου, ενώ σε πρώτο στάδιο εξυπηρετούνται οι Δήμοι Ηράκλειου και Μαλεβιζίου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τον ΕΣΔΑΚ και τους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζουν ένα δημιουργικό διάλογο για την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις, αφού με τη νέα ολοκληρωμένη προσέγγιση, τα απόβλητα αντιμετωπίζονται πλέον ως πόροι, που με την κατάλληλη επεξεργασία αρχίζουν ένα νέο «κύκλο χρήσιμης ζωής».

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει καινοτόμες δράσεις που έχουν ως στόχο την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υλικών και ρευμάτων, καθώς επίσης και τη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα. Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης, έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, η Κρήτη μπορεί να μετατραπεί σε μια Περιφέρεια μηδενικών αποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας με παράλληλη προώθηση της ενεργειακής μετάβασης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε...

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας...

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε...

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας...

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων – Πώς σταθεροποιούνται οι δόσεις για 100.000 πολίτες

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη – Εντοπίστηκε σκάφος με 35 άτομα στον Κουδουμά

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη,...

ΕΟΤ: Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στην πολωνική τουριστική αγορά

Oι δράσεις υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε...

Τρεις καταδικαστικές αποφάσεις-σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας

Παραβίαση του δικαιώματος στην οικογενειακή ζωή και του δικαιώματος...