Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον Υπουργό Yγείας κ. Γεωργιάδη

Ημερομηνία:

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

-Η ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένες ειδικότητες όπως αυτές του ψυχιάτρου και του παιδοψυχιάτρου πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

– Το πρόβλημα στελέχωσης με γιατρούς που αντιμετωπίζουν τα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας καθώς κάποιες προκηρύξεις θέσεων καταλήγουν άγονες λόγω ελλείψης ενδιαφέροντος από γιατρούς – έχει ήδη συμβεί σε Σφακιά και Κίσαμο. Το Υπουργείο θα πρέπει να δώσει κίνητρα στους γιατρούς που θα στελεχώσουν απομακρυσμένα ΚΥ ή ιατρεία, όπως επίδομα μετακίνησης ή στέγασης. Ομοίως, η βουλευτής τόνισε την ανάγκη να στελεχωθεί το Ιατρείο της Παλιόχωρας, με αντίστοιχα κίνητρα μιας και η αύξηση του πληθυσμού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου κάνει επιτακτική την ανάγκη αυτή.

Ακόμη, η κ. Βολουδάκη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνέργειας με το Ναυτικό νοσοκομείο, ώστε να υπάρχει αλληλοβοήθεια στην κάλυψη των αναγκών ενώ, τέλος, αναφέρθηκε στη λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και του προσωπικού που προσελήφθη την περίοδο Covid και ζήτησε να υπάρξει σχετική μέριμνα μια και οι ανάγκες που καλύπτουν είναι σημαντικές και έχουν συνεισφέρει με όλες τους τις δυνάμεις κατά την περίοδο του κορονοϊού έως και σήμερα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συμμετοχή Προέδρου του Επιμελητηρίου στο “Eurochambres...

“Eurochambres Congress 2026”: Οι διεκδικήσεις των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων απέναντι...

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο...

Ο κ. Κουμεντάκης ενημέρωσε τον κ. Καλογερή για τις...

Χανιά:Συμμετοχή Προέδρου του Επιμελητηρίου στο “Eurochambres...

“Eurochambres Congress 2026”: Οι διεκδικήσεις των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων απέναντι...

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο...

Ο κ. Κουμεντάκης ενημέρωσε τον κ. Καλογερή για τις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Κόφτης» στα social media: Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο για τα παιδιά κάτω των 15 ετών

Τι αλλάζει σε λίγους μήνες σχετικά με την πρόσβαση...

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Αύξηση 115% από το 2019 – Στα 90 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση το 2026

Στις πολιτικές στήριξης της φοιτητικής μέριμνας και στο κόστος...

Ηράκλειο: Ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την κάλυψη άμεσων αναγκών προσφύγων και...