Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για κρίσιμα έργα στην Π.Ε. Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή είχε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την πορεία κρίσιμων έργων στην Π.Ε. Ρεθύμνης, παρουσία και του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Ρεθύμνου, κ. Μιχάλη Σαρρή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν τη χρηματοδότηση έργων για την αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων στα φαράγγια Κουρταλιώτη και Κοτσιφού, καθώς και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Αμαρίου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2024.

Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά σε γενικότερα θέματα Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου. Σχετικά με αυτό το ζήτημα, το Υπουργείο, όπως δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, θα συγκαλέσει σύσκεψη τον Μάιο στο Ηράκλειο, παρουσία και του ίδιου, ώστε να τονιστεί η σημασία της συντονισμένης προετοιμασίας σε επίπεδο Περιφέρειας.

H Aντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Είχαμε σήμερα μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, καθώς συζητήσαμε για τη χρηματοδότηση έργων αντιμετώπισης βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων στα φαράγγια Κουρταλιώτη και Κοτσιφού, καθώς και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Αμαρίου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2024.

Αναμένουμε ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας, καθώς ο Υπουργός όχι μόνο αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων, αλλά ήταν και ιδιαίτερα ενισχυτικός σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση καθαρισμών, καθώς και έργων προστασίας σε φαράγγια και άλλες ευαίσθητες περιοχές».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς...

Τέσσερις κρατούμενοι που ήθελαν να αλλάξουν πτέρυγα έβαλαν φωτιά...

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Φίλος των Κρητικών ξεχώρισε...

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου, όπου...

Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς...

Τέσσερις κρατούμενοι που ήθελαν να αλλάξουν πτέρυγα έβαλαν φωτιά...

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Φίλος των Κρητικών ξεχώρισε...

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου, όπου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς Χανίων – Στο νοσοκομείο 7 άτομα από τους καπνούς

Τέσσερις κρατούμενοι που ήθελαν να αλλάξουν πτέρυγα έβαλαν φωτιά...

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Φίλος των Κρητικών ξεχώρισε με μαντινάδα σε μπλούζα πριν τον τελικό

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου, όπου...

«Κατέκλυσαν» τον Βόλο οι Κρητικοί για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο Βόλος...

Δήμος Ηρακλείου:Ακυρώνεται η τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο πάρκο Γεωργιάδη για τον αποψινό τελικό

Ακυρώνεται, λόγω καιρού, η πρωτοβουλία για την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης...