Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά και Ιωάννη Κεφαλογιάννη με τους βραβευθέντες μαθητές του διαγωνισμού «CanSat In Europe» και τους καθηγητές τους του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα

Οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ.κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, υποδέχθηκαν σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τους μαθητές και τους καθηγητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «CanSat In Europe» που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency-ESA ) στη Μάλαγα της Ισπανίας από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου, με έξοδα που κάλυψε πλήρως το ΥΠΕΘΑ.
Στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «CanSat In Europe» οι μαθητές και οι καθηγητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα, οι οποίοι τον προηγούμενο μήνα είχαν κατακτήσει το πρώτο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό τεχνολογιών διαστήματος «CanSat In Greece», εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας κατακτώντας το βραβείο του «Υψηλότερου Τεχνικού Επιτεύγματος» (Highest Technical Achievement) αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των νέων μας στους τομείς της πληροφορικής και της τεχνολογίας.
Ο γεωστατικός δορυφόρος μικρού μεγέθους που κατασκεύασαν με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης επιτρέπει ασφαλείς επικοινωνίες, επιστημονικές μετρήσεις και αναγνώριση επικίνδυνων καταστάσεων όπως οι πυρκαγιές.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Χαράλαμπος Αλεξάτος και οι μαθητές συνομίλησαν με τους Υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας ευχαριστώντας τους για την υποστήριξη της συμμετοχής τους στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Κεφαλογιάννης τους συνεχάρησαν για τη διεθνή τους επιτυχία και τους ευχήθηκαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια όρεξη για μάθηση και στα επόμενα επιτεύγματά τους. Τα δικά τους όνειρα αποτελούν την ελπίδα της Ελλάδας για μια γενιά που ευημερεί και συνεχώς προοδεύει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.