Συνεχίζεται η «Παραδοσιακή Στράτα» του Δήμου Χανίων, στο Ενετικό Λιμάνι

Ημερομηνία:

Τρίτη 23/8 – «Κρητικός Γάμος»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών αλλά και τουριστών πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, τα βράδια του καλοκαιριού, η αναβίωση του μουσικοχορευτικού δρώμενου της «Παραδοσιακής Στράτας», από τον Δήμο Χανίων.
Στη συνάντηση της «Παραδοσιακής Στράτας», αυτή την Τρίτη 23/08/2022, ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων παρουσιάζει το δρώμενο: “Κρητικός Γάμος”.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Ηλίας Βλαμάκης, Δημήτρης Βλαμάκης, Γεράσιμος Βερυκάκης, Διονύσης Χατζιδάκης, Μάριος Μπουρδαντωνάκης, Λευτέρης Δουνδουλάκης, Νίκος Ρενιέρης, Παναγιώτης Φουντεδάκης, Χρήστος Τζωρτζάκης, Αντρέας Κελαϊδής.
Συμμετέχει επίσης η Ένωση Αμαξάδων Νομού Χανίων.
Στην αναβίωση της “Παραδοσιακής Στράτας” ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών περιδιαβαίνουν τη λιμενική ζώνη του Ενετικού λιμανιού, η οποία θα καταλήγει στην πλατεία Μητρόπολης κάθε Τρίτη στις 21:00.
Εκεί, λαμβάνει χώρα και το ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε παραδοσιακού συλλόγου με τη συμμετοχή του κοινού να είναι ενθουσιώδης και με σκοπό να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για τον...

Με θλίψη αποχαιρετούμε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, που άφησαν το...

«Ο Δήμος Πλατανιά για τις πραγματικές Συνθήκες...

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Αντιπεριφέρειας Κρήτης και...

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για τον...

Με θλίψη αποχαιρετούμε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες, που άφησαν το...

«Ο Δήμος Πλατανιά για τις πραγματικές Συνθήκες...

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης της Αντιπεριφέρειας Κρήτης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι επιδοτήσεις στο Μυλοπόταμο στο μικροσκόπιο της Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών

Το "καυτό" θέμα των επιδοτήσεων με φόντο το σκάνδαλο...

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην επιβατική κίνηση το επτάμηνο

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

myAGRO: Νέα πλατφόρμα, νέοι κανόνες για τις αγροτικές ενισχύσεις

Διασταύρωση στοιχείων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των...