«Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή στα Χανιά »

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο, η δεύτερη μέρα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη”» και πλούσιο πρόγραμμα που κορυφώνεται με
• Πολιτική συγκέντρωση στις 21:00, με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
• Μεγάλη συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στο στέκι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες. Συγκεκριμένα, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι, εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί, συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας), φακοί.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ
Χθες πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι συζητήσεις στα στέκια των μαθητών, των φοιτητών και των νέων εργαζόμενων γνωρίζοντας τις θέσεις της ΚΝΕ. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το μουσικό πρόγραμμα της ημέρας με αποκορύφωμα το αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, ο οποίος συνδέθηκε με την αντιδικτατορική πάλη σε επιμέλεια Μανώλη Ανδρουλιδάκη, και τραγουδιστές τους Βασίλη Λέκκα και Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη. Στο χώρο υπήρχε έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Μέσα στα σκοτάδια του σήμερα, το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, τις φωτιές που όλο το καλοκαίρι έκαψαν την Ελλάδα, τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ και η Κομματική Οργάνωση Χανίων στέκονται αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, γιατί το «ακραίο φαινόμενο είναι η πολιτικής τους, που αφήνει ανοχύρωτο το λαό!».
Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν, επίσης, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», γωνιά για τους φίλους του «Κόκκινου Αερόστατου» και παιδότοπος.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.