Συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλογών της Κρήτης με τον Υπουργό Υγείας

Ημερομηνία:

Κοινή Συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης παρουσία του Υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής ετέθησαν από τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων θέματα που αφορούν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε Νομός αλλά και κοινά θέματα που απασχολούν το σύνολο της ιατρικής κοινότητας ολόκληρης της Κρήτης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε εκτεταμένα το θέμα της ανεπάρκειας του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επαναδιατυπώθηκε η πρόταση των Ι.Σ. της Κρήτης για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με πυλώνες την ελεύθερη επιλογή γιατρού, τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας του πολίτη παράλληλα με την εφαρμογή δυναμικού, ετήσιου κλειστού προϋπολογισμού ανά ασθενή (με βάση την ηλικία, το φύλο και τη νοσηρότητα), τη δημιουργία και λειτουργία Αστικού Τύπου Κέντρων Υγείας 24-ώρου εφημερίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία και τέλος αναδιάρθρωση του Υγειονομικού Χάρτη της Κρήτης ξεκινώντας από τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τους ιατρούς ΕΣΥ (λειτουργία νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αναδρομικά, επικουρικοί ιατροί, φορολόγηση απογευματινών ιατρείων), τους νέους ιατρούς (εκπαίδευση, αξιολόγηση, εξειδικεύσεις) αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες (συνταγογράφηση, clawback & rebate, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ισοτιμία υπογραφής ιατρικών πιστοποιητικών).

Η επόμενη Κοινή Συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Το κόκκινο νήμα – Υγεία, Κοινωνία, Πολιτική”:...

Tη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου. Το βιβλίο του Ανδρέα Ξανθού με...

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την...

Ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση για τον κλάδο της τυροκομίας από...

“Το κόκκινο νήμα – Υγεία, Κοινωνία, Πολιτική”:...

Tη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου. Το βιβλίο του Ανδρέα Ξανθού με...

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την...

Ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση για τον κλάδο της τυροκομίας από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την αναγέννηση της Κρητικής Τυροκομίας

Ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση για τον κλάδο της τυροκομίας από...

Νέες μειώσεις φόρων και αυξήσεις μισθών το 2026: Το “πακέτο” 30 μεταρρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Επικρατείας παρουσίασαν...