Συνεδριάζει η Επιτροπή για τρίτη δόση πριν το εξάμηνο – Από πότε θα ισχύσει η απόφαση

Ημερομηνία:

Εξελίξεις στο ζήτημα της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κοροναϊό αναμένονται τις επόμενες ώρες καθώς στόχος, σύμφωνα με προαναγγελία του πρωθυπουργού, είναι οι πολίτες να την πραγματοποιούν πριν τους έξι μήνες.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει ευθέως από τους ειδικούς τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, καταθέτοντας το αίτημα για χορήγηση της τρίτης δόσης ακόμη και στους τέσσερις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης.

Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή ή το ερχόμενο Σάββατο συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή εμβολιασμού προκειμένου να αποφανθεί.

Η απόφαση, πιθανότατα, θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα, αν η επιτροπή κάνει δεκτό το αίτημα.

Έμφαση στην αναμνηστική δόση
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα η εμβολιαστική κάλυψη και σε αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο της επίσπευσης της αναμνηστικής δόσης στο τετράμηνο αντί του εξαμήνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι «η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην τρίτη, στην αναμνηστική δόση εμβολιασμού» και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη δυνατότητα συντόμευσης του χρονικού διαστήματος μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, στους 4 μήνες».

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για το πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις από την Επιτροπή Εμβολιασμών εκτίμησε ότι θα είναι «πολύ σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge.

«Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη να εμβολιαστούν. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανακοινώσαμε το μέτρα έχουμε διαπιστώσει σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό από μέλη αυτής της ηλικιακής ομάδας» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών και σε ότι αφορά την αναμνηστική δόση πρόσθεσε:

«Είμαστε επίσης πρωτοπόροι στην Ευρώπη, πιστεύω, στο να ανοίξουμε τις γραμμές εμβολιασμού με την ενισχυτική δόση, για όλους τους πολίτες. Και ενθαρρύνουμε την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης, τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χρυσοχοΐδης στο Mega News 104.6: «Μετατρέπεται σε...

Οι τηλεφωνικές εξαπατήσεις εναντίον ηλικιωμένων αποτελούν πλέον σοβαρή απειλή,...

Το ήσυχο ελληνικό νησί που μένει «αναλλοίωτο»...

Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία...

Χρυσοχοΐδης στο Mega News 104.6: «Μετατρέπεται σε...

Οι τηλεφωνικές εξαπατήσεις εναντίον ηλικιωμένων αποτελούν πλέον σοβαρή απειλή,...

Το ήσυχο ελληνικό νησί που μένει «αναλλοίωτο»...

Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρυσοχοΐδης στο Mega News 104.6: «Μετατρέπεται σε κακούργημα η τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένων»

Οι τηλεφωνικές εξαπατήσεις εναντίον ηλικιωμένων αποτελούν πλέον σοβαρή απειλή,...

Το ήσυχο ελληνικό νησί που μένει «αναλλοίωτο» για αιώνες και αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027

Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία...

Το δικαίωμα στην… τεμπελιά και με τη «σφραγίδα» της επιστήμης

Το δικαίωμα στην τεμπελιά, έστω και το Σαββατοκύριακο, έρχεται...

Τελικά, η μακροζωία είναι κληρονομική; Ίσως ναι, δείχνει νεότερη μελέτη

Νέα έρευνα αποτυπώνει πως τα παιδιά των αιωνόβιων είχαν...