Συνεδριάζει η Επιτροπή για τρίτη δόση πριν το εξάμηνο – Από πότε θα ισχύσει η απόφαση

Ημερομηνία:

Εξελίξεις στο ζήτημα της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κοροναϊό αναμένονται τις επόμενες ώρες καθώς στόχος, σύμφωνα με προαναγγελία του πρωθυπουργού, είναι οι πολίτες να την πραγματοποιούν πριν τους έξι μήνες.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει ευθέως από τους ειδικούς τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, καταθέτοντας το αίτημα για χορήγηση της τρίτης δόσης ακόμη και στους τέσσερις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης.

Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή ή το ερχόμενο Σάββατο συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή εμβολιασμού προκειμένου να αποφανθεί.

Η απόφαση, πιθανότατα, θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα, αν η επιτροπή κάνει δεκτό το αίτημα.

Έμφαση στην αναμνηστική δόση
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα η εμβολιαστική κάλυψη και σε αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο της επίσπευσης της αναμνηστικής δόσης στο τετράμηνο αντί του εξαμήνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι «η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην τρίτη, στην αναμνηστική δόση εμβολιασμού» και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη δυνατότητα συντόμευσης του χρονικού διαστήματος μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, στους 4 μήνες».

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς για το πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις από την Επιτροπή Εμβολιασμών εκτίμησε ότι θα είναι «πολύ σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge.

«Είναι ηθική μου υποχρέωση να χρησιμοποιήσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να τους πείσουμε για την ανάγκη να εμβολιαστούν. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανακοινώσαμε το μέτρα έχουμε διαπιστώσει σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό από μέλη αυτής της ηλικιακής ομάδας» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών και σε ότι αφορά την αναμνηστική δόση πρόσθεσε:

«Είμαστε επίσης πρωτοπόροι στην Ευρώπη, πιστεύω, στο να ανοίξουμε τις γραμμές εμβολιασμού με την ενισχυτική δόση, για όλους τους πολίτες. Και ενθαρρύνουμε την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει τη χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης, τέσσερις αντί για έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών πριν από τα Χριστούγεννα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακοπές στα χωριά και τα βουνά –...

Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στην αποσυμφόρηση...

Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε...

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ποιοτική κρίση αξιοπιστίας....

Διακοπές στα χωριά και τα βουνά –...

Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στην αποσυμφόρηση...

Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε...

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ποιοτική κρίση αξιοπιστίας....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές στα χωριά και τα βουνά – Νέο σχέδιο της Ε.Ε. αντίδοτο στον υπερτουρισμό

Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στην αποσυμφόρηση...

Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε μια νέα κανονικότητα που δεν προμηνύει τίποτε καλό

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ποιοτική κρίση αξιοπιστίας....

Μεσόγειο «ψηφίζουν» οι Ευρωπαίοι: Ταξίδια με «πυξίδα» την ασφάλεια και το χαμηλό κόστος

Η νότια Ευρώπη αναδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της σεζόν. Ισχυρή...