Συνελήφθη 78χρονος για τη φωτιά στην Κίσσαμο

Ημερομηνία:

Συνελήφθη χθες 23 Ιανουαρίου, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 78χρονος ημεδαπός ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε έκταση 2,5 στρεμμάτων με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλάτος του Δήμου Κισσάμου Χανίων.

Ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε την πράξη του και κατ’ εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου προχώρησε στον σχηματισμό Δικογραφίας και για τρεις ακόμα πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στις 22-01-20, στις περιοχές Δραπανιάς Κισσάμου, στο χωριό Κάντανος και στην περιοχή Σπίνα του Δήμου Καντάνου Σελίνου, των οποίων τα αίτια διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό με πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας με ταυτόχρονη απαγόρευση βόσκησης, καθώς και Διοικητικά πρόστιμα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Onar All Day Fest με Σάκη Ρουβά...

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής pop σκηνής,...

«Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και Αντιπρόεδρος...

Σήμερα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίασε η Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιοχών...

Χανιά:Onar All Day Fest με Σάκη Ρουβά...

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής pop σκηνής,...

«Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και Αντιπρόεδρος...

Σήμερα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίασε η Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιοχών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θρίλερ: Πώς μια συμμορία ανηλίκων απέσπασε 370.000 ευρώ από 13χρονο μέσα σε πάρκο

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση εκβίασης σε βάρος 13χρονου...

Κρήτη: Έτσι βασάνιζε ο 17χρονος που ανήκε στο κύκλωμα «764» τα ανήλικα κορίτσια

Στοχεύουν κυρίως παιδιά ηλικίας 8 έως 17 ετών, με...

Νόμος Κατσέλη: Ιστορική ανατροπή με «κούρεμα» τόκων – Πώς σταθεροποιούνται οι δόσεις για 100.000 πολίτες

Σημαντική αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των δόσεων για δανειολήπτες...