Συνελήφθη ένας άνδρας για τη διακίνηση μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης

Ο 53χρονος συνελήφθη ως διακινητής, με κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, διευκόλυνση, συναυτουργία και έκθεση

Συνελήφθη ένας άνδρας για τη διακίνηση μεταναστών που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης

Σε μία σύλληψη προχώρησε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για τη διακίνηση των συνολικά 34 μεταναστών που εντοπίστηκαν κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, σε λέμβο στα νότια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό εντοπισμού λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες νότια της Κρήτης.

Ειδικότερα, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 31 ν.μ. νότια της Κρήτης λέμβο, από την οποία περισυνέλεξε συνολικά τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς άνδρες. Ακολούθως κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου αποβίβασε τους εν λόγω αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 53χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, ως διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Διευκόλυνση¨ σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨ και του άρθρου 306 ¨Έκθεση¨.flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.