Συνολάκης για Μάτι: Ντράπηκα με το πόρισμα – Παντελής έλλειψη συντονισμού

Ημερομηνία:

Για τον «άθλιο», όπως τον χαρακτήρισε, συντονισμό της Πυροσβεστικής στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, μίλησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης.

«Αδιανόητο, δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού, αυτή την παντελή έλλειψη συνεννόησης, αυτό το χάλι… Ντράπηκα σαν άνθρωπος και σαν Έλληνας όταν βγήκε η εισαγγελική έκθεση στη δημοσιότητα» τόνισε ο κ. Συνολάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου γίνονταν 200 τηλεφωνήματα το λεπτό προς το συντονιστικό της Πυροσβεστικής… Καταλαβαίνετε την απόγνωση των ανθρώπων… Δεν δόθηκε οργανωμένη εκκένωση. Κανένας δεν τους είπε σηκωθείτε και φύγετε απ’ τα σπίτια σας. Οι περισσότεροι από το Μάτι έφυγαν γιατί τρέχανε οι γείτονές τους» πρόσθεσε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών.

«Πού ήταν η αστυνομία; Δεν υπήρχε σαφής οδηγία για το τι να κάνουν οι άνθρωποι» υποστήριξε, σημειώνοντας πως «γι’ αυτό άλλοι έφευγαν με το αμάξι στην ευθεία και εγκλωβιζόντουσαν και άλλοι πήγαιναν προς τη θάλασσα. Δεν υπήρχε ελικόπτερο να επιβλέπει και να δίνει οδηγίες».

«Οι άνθρωποι είχαν φθάσει στο σημείο να τηλεφωνήσουν σε πολιτικούς προκειμένου να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το λιμενικό και να μάθουν έρθουν να τους μαζέψουν» συμπλήρωσε ο κ. Συνολάκης.

Όσο για το αν πάρθηκε κάποια πολιτική ευθύνη, ο κ. Συνολάκης τόνισε πως «από πολιτικούς όχι… Χάσαμε πολύ χρόνο. Γίνανε λάθη. Έπρεπε να βγει κάποιος να το παραδεχτεί για να δούμε τι καλύτερο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Όταν αφήνεις να βγαίνει προς τα έξω ότι όλα κύλησαν τέλεια και όπως έπρεπε, τότε δεν αφήνεις να παρθούν και τα κατάλληλα μέτρα όπως είμαστε προετοιμασμένοι για να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, έχουν γίνει οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να αλλάξει αυτό το άθλιο σύστημα που δεν υπάρχει κοινή επιχειρησιακή εικόνα;»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κακοκαιρία Εrminio: Η βροχή και η σκόνη...

Μεγάλες ποσότητες νερού, έντονες καταιγίδες, σφοδρές χαλαζοπτώσεις έως και...

Φρίκη στο Κιάτο: Μηχάνημα εργοστασίου «έγδαρε» το...

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο Κιάτο, όπου μηχάνημα...

Κακοκαιρία Εrminio: Η βροχή και η σκόνη...

Μεγάλες ποσότητες νερού, έντονες καταιγίδες, σφοδρές χαλαζοπτώσεις έως και...

Φρίκη στο Κιάτο: Μηχάνημα εργοστασίου «έγδαρε» το...

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο Κιάτο, όπου μηχάνημα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κακοκαιρία Εrminio: Η βροχή και η σκόνη έπνιξαν την Ελλάδα

Μεγάλες ποσότητες νερού, έντονες καταιγίδες, σφοδρές χαλαζοπτώσεις έως και...

Εορτολόγιο 3 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Φρίκη στο Κιάτο: Μηχάνημα εργοστασίου «έγδαρε» το κεφάλι 40χρονης εργαζόμενης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στο Κιάτο, όπου μηχάνημα...