Ηράκλειο: Εντυπωσιακή επιχείρηση εναερίτη για την απομάκρυνση χαρταετού από καλώδια της ΔΕΗ

Ηράκλειο: Εντυπωσιακή επιχείρηση εναερίτη για την απομάκρυνση χαρταετού από καλώδια της ΔΕΗ

Επιχείρηση απομάκρυνσης ενός χαρταετού, που μπλέχτηκε στα καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή των Λινοπεραμάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και βλάβη στο δίκτυο, στήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία από εναερίτη τεχνικό της επιχείρησης.

Ο χαρταετός που κάποιοι πέταξαν τηρώντας το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, χωρίς, ωστόσο, όπως προέκυψε εκ του αποτελέσματος, να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, σκάλωσε στα καλώδια της ΔΕΗ και συγκεκριμένα σε γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης. Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ υπάλληλος της Επιχείρησης, ο χαρταετός έπρεπε να απομακρυνθεί για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο από βραχυκύκλωμα. Κάτι τέτοιο θα ενεργοποιούσε τη λειτουργία των μέσων προστασίας της γραμμής και θα προκαλείτο διακοπή ηλεκτροδότησης στη μισή Κρήτη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ, η εντυπωσιακή επιχείρηση από τον εναερίτη τεχνικό ολοκληρώθηκε με την …αποκαθήλωση του χαρταετού και την αποσόβηση του κινδύνου πρόκλησης βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.