Συντάξεις; Παρασκευή και 13!

Συντάξεις; Παρασκευή και 13! Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξαναχτυπήσει και συνεχίζει ακάθεκτο! Ο αριθμός των συνταξιούχων…

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξαναχτυπήσει και συνεχίζει ακάθεκτο! Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.198 άτομα τη στιγμή που η Υπηρεσία Συντάξεων του Γ.Λ.Κ. (Κάνιγγος 29) για εξειδικευμένα θέματα δέχεται το κοινό μόνο κάθε Παρασκευή από 11:00 μέχρι 15:00. Για να μη σας βάλω σε διαδικασία να μαντέψετε, σας αναφέρω πως τα υπεύθυνα άτομα για τους φακέλους των συνταξιούχων είναι τρία!

Οι λέξεις βέβαια “εξειδικευμένα θέματα” δεν αφορούν ραδιενεργές μεταλλάξεις και υπερφυσικά φαινόμενα που σπάνια συμβαίνουν, αλλά σχεδόν κάθε πρόβλημα και απορία που έχει κάποιος σχετικά με τη σύνταξη του, εκτός της αρχικής αίτησης!

Άκουσα προ ημερών το δράμα ενός αγανακτισμένου πολίτη από την επαρχία, ο οποίος κίνησε λυτούς και δεμένους μπας και καταφέρει να επικοινωνήσει και να συνεννοηθεί ,από τον τόπο διαμονής του, για το λόγο που οι διαδικασίες για τη σύνταξη που περίμενε είχαν κολλήσει σε κάποιο ανεξήγητο στάδιο. Αφού πήρε και ξαναπήρε τηλέφωνο, κάποια δημόσιος υπάλληλος στην άλλη γραμμή τον ενημέρωσε ότι βλέπει τη διακοπή των διαδικασιών στον υπολογιστή της, αλλά δε μπορεί να γνωρίζει το λόγο αυτής της δυσκολίας. Τον παρέπεμψε λοιπόν στο “εξειδικευμένο¨τμήμα , κι ο ταλαίπωρος πρωταγωνιστής μας, πήρε το καραβάκι, έδωσε 100 ευρώ εισιτήρια και πήγε στην πρωτεύουσα μια βροχερή Παρασκευή ώστε να ενημερωθεί και να διευθετηθεί το θέμα του.

Παρόλο που υποψιάζομαι ότι φαντάζεστε τη συνέχεια, υποκριθείτε ότι σας εκπλήσσω! Αφού περίμενε φυσικά από τις 9 το πρωί έξω από το κτίριο, όταν πλέον ήρθε η ώρα να συναντήσει την εν λόγω υπεύθυνη κυρία, μαθαίνει ότι βρίσκεται σε έκτακτη άδεια! Αυτό το γεγονός δε θα δημιουργούσε πρόβλημα εάν δεν ακολουθούσε η ενημέρωση του τμηματάρχη ότι δε μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιος άλλος τον ενδιαφερόμενο, διότι το φάκελο του τον έχει αναλάβει η κυρία που βρίσκεται σε άδεια!

Αφού λοιπόν ο άνθρωπός μας έπαθε δύο εγκεφαλικά, μια ρήξη σπλήνας κι ένα έμφραγμα για κατακλείδα, το δισάκι του στον ώμο, στο λιμάνι και πίσω στην πατρίδα με άδεια χέρια αλλά νέα εκτίμηση στο κρατικό σύστημα.

Εδώ είναι που σας ρωτάμε κύριοι, τι προτείνετε σε αυτόν και σε τόσους άλλους συνταξιούχος να πράξουν; Με 2.654.198 συνταξιούχους στη χώρα μας, θα ήθελα όσο τίποτα άλλο να μάθω σε ποιο παράλληλο σύμπαν θεωρείτε αποδεκτό να εξυπηρετούνται τα “εξειδικευμένα σας” θέματα μόνο 4 ώρες, μόνο κάθε Παρασκευή; Ένα μαθηματικό υπολογισμός, λίγο τραβηγμένο ομολογώ, αλλά με το δικό μου σκεπτικό των πιθανοτήτων θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Έστω ότι και οι 2.654.198 συνταξιούχοι βρίσκονται μια Παρασκευή σε έκτακτη εξειδικευμένη ανάγκη και θέλουν να εξυπηρετηθούν. Αν οι 4 ώρες που παρέχονται στο κοινό την όμορφη Παρασκευή μας έχουν 240 λεπτά, αυτό σημαίνει ότι κάθε λεπτό θα πρέπει να εξυπηρετούνται περίπου 11.059 άνθρωποι από 3 υπαλλήλους του υπουργείου! Συνεπώς 3.686 συνταξιούχοι ανά εργαζόμενο… το λεπτό! Μπορεί να σφάλλω, αλλά αν αυτή η διαδικασία είναι μελετημένη από το κράτος μας και εικάζουν ότι λειτουργεί, όλα τα προβλήματα μας έχουν λυθεί, το χρέος μας θα μηδενιστεί και θα έχουμε και κέρδος…

Δε χρειάζονται προσλήψεις… Γιατί να καλύψετε τα κενά αυτά, από τη στιγμή που οι δόλιοι οι συνταξιούχοι στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο Παρασκευές και Παρασκευές, ώστε να κάνουν απλά τη βόλτα τους στην Αθήνα και να δουν τα αξιοθέατα; Κοινωνικό έργο επιτελείτε…

Τα σχόλια είναι κλειστά.