Συνθήκες εκμετάλλευσης σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία του Ηρακλείου!

Ημερομηνία:

Ένα συνεχιζόμενο δράμα εξελίσσεται για ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία του Ηρακλείου, με τις συνθήκες εργασίες τους να είναι κάτι παραπάνω από άθλιες, με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων να καταγγέλει τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν!

Εργασία χωρίς ρεπό, υπερεργασία και υπερωρίες απλήρωτες, καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ωστόσο δεν φτάνουν όλα αυτά, έχουμε πλέον και περιπτώσεις καταγγελιών λεκτικής και σωματικής βίας από προϊσταμένους τμημάτων σε βάρος εργαζομένων.

Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου:

“ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Νομός Ηρακλείου, ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος και δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους επισκέπτες που πληρώνουν αδρά για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Πίσω από την λάμψη του χρήματος και τις βιτρίνες των καλαίσθητων ξενοδοχείων εξελίσσεται ένα δράμα για ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων.

Και φέτος παρατηρούνται φαινόμενα από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους. Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο σε πολλές περιπτώσεις, εργασία χωρίς ρεπό, υπερεργασία και υπερωρίες απλήρωτες, καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ωστόσο δεν φτάνουν όλα αυτά, έχουμε πλέον και περιπτώσεις καταγγελιών λεκτικής και σωματικής βίας από προϊσταμένους τμημάτων σε βάρος εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους όταν διαπιστώνουν τέτοιου είδους φαινόμενα να τα καταγγέλλουν στο Σωματείο μας για να παρεμβαίνουμε άμεσα.

Σχετικά με το μείζον πρόβλημα της ανεπάρκειας εποχικού προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης φέτος είναι εντονότερο και οι αιτίες είναι πολλές.

Τις έχουμε επισημάνει και αναδείξει όπου και όποτε έχει χρειαστεί. Δυστυχώς όμως η θέση και η στάση της Κυβέρνησης από την μια και κάποιοι επιχειρηματίες στα ξενοδοχεία και στην εστίαση από την άλλη, δίνουν την εύκολη απάντηση ότι οι εργαζόμενοι βαριούνται και οι νέοι δηλώνουν απρόθυμοι.

Εμείς από την πλευρά μας τους καλούμε να επιδείξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο κομμάτι του τουρισμού και η πολιτεία την απαιτούμενη σοβαρότητα γιατί εκτιμούμε ότι το πρόβλημα θα είναι εντονότερο χρόνο με τον χρόνο με τις όποιες συνέπειες για το τουριστικό προϊόν.

Δυστυχώς αν δεν βάλουμε τα πράγματα σε διαφορετική βάση κατ’ εμάς θα διογκωθεί το πρόβλημα με τραγικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα της απασχόλησης των εργαζομένων όσο και στις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR...

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενόψει...

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR...

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενόψει...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στους κορυφαίους αλλά και πιο ακριβούς προορισμούς των Γερμανών η Κρήτη το 2026

Οι τιμές των πακέτων για Κρήτη είναι αυξημένες κατά...

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR code για άμεση αξιολόγηση από ασθενείς και συνοδούς!

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...

Στο “κόκκινο” η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη – Σε τροχιά αποζημιώσεων μετά τη σύσκεψη με επιστημονικούς φορείς

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, υπό την προεδρία...