Ηράκλειο – Αγνοούμενοι: Οι καιρικές συνθήκες και το σκοτάδι δυσκολεύουν τις έρευνες

Ημερομηνία:

Αδύνατο να φτάσουν αυτή την ώρα στην κοίτη του ποταμού Γεροποτάμου και να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων είναι οι αρχές, σύμφωνα με το Διοικητή των Π.Υ Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη.

Το απόγευμα σήμερα στις προσπάθειες των συνεργείων που ερευνούν την έκταση μεταξύ του σημείου που εξέπεμψε τελευταία φορά το κινητό της γυναίκας που κάλεσε σε βοήθεια και της εκβολής του ορμητικού Γεροπόταμου στο Τυμπάκι, ρίχτηκαν και μπουλντόζες που βγάζουν λάσπες από την κοίτη του ποταμού, αφού υπάρχουν φόβοι ότι το αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης. Υπολογίζεται ότι η ακτίνα που έχουν ελέγξει Πυροσβεστική, Λιμενικό, Αστυνομία, συνεργεία από τους “Εθελοντές Σαμαρείτες” και πλήθος κόσμου ξεπερνά τα 16 χιλιόμετρα!

Και όλοι φοβούνται ότι το σκοτάδι, μια και έχει ήδη βραδιάσει, θα επιβραδύνει ακόμα περισσότερο τις έρευνες αφού και όλα τα συνεργεία, κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχουν ήδη κουραστεί πάρα πολύ.

Σύμφωνα με το Διοικητή των Π.Υ Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη:

«Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ.
Μάλιστα το drone, όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και “Εθελοντές Σαμαρείτες”, που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τώρα με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι»

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Ν. Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων.

Ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκη διευκρίνισε ότι:

«Υπάρχουν περίπου δέκα τέτοιες διαβάσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν υπάρχει νερό. Οι κάτοικοι και όσοι περνούν πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και όταν βλέπουν τόσο νερό, δεν θα πρέπει να επιχειρούν να περάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους που αγνοούνται».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για το...

Από 22 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2026 οι...

Στο νοσοκομείο ο θείος, στη φυλακή τα...

Παραμένει νοσηλευόμενος ο 43χρονος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να...

Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για το...

Από 22 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2026 οι...

Στο νοσοκομείο ο θείος, στη φυλακή τα...

Παραμένει νοσηλευόμενος ο 43χρονος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία ο 47χρονος πατέρας 16χρονου παιδιού με αυτισμό στα Χανιά

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για απλή σωματική...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες που άνοιξαν σημαία στην Αγία Σοφία

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...