Συρεγγέλα: Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Ημερομηνία:

Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει για αιτήσεις το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τους γονείς. Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα κατά την διάρκεια του 10ου Συνεδρίου RGC στην Πάτρα.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως δεν θα υπάρχει «φιξ» ωράριο των επιμελητών αλλά αυτό θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων. Η κυβέρνηση θέσπισε ατομικό εισόδημα 24.000 ευρώ των μητέρων προκειμένου να μην αποκλειστεί καμία μητέρα από το πρόγραμμα, τόνισε η κ. Συρεγγέλα.

Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 6 το απόγευμα τόνισε πως δεν θα είναι στόχος η φύλαξη μονάχα αλλά η δημιουργική απασχόληση.

Για την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας συμπλήρωσε πως ήδη υπάρχει πρόνοια από το ταμείο Ανάκαμψης με στόχο την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Με τη σειρά της η κ. Κάουφμαν, (Γενική Διευθύντρια Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) εξήρε την προσπάθεια και τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στην εξάλειψη της φτώχειας, την αύξηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας ενώ, αναφέρθηκε στην ανάγκη των εργαζομένων να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Στη συζήτηση συμμετείχε η Καλλιόπη Λυκοβάρδη (Βοηθός Συνήγορος για την Ίση Μεταχείριση, Συνήγορος του Πολίτη) και ο Δημήτρης Τρουλάκης (Προϊστάμενος στην Ειδική γραμματεία επενδύσεων ΕΣΠΑ).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Ελληνική τραγωδία»: Οι φώκιες Monachus monachus κρύβονται...

Η μεσογειακή φώκια Μονάχους μονάχους, ένα από τα σπανιότερα...

Σοκάρει η δράση του κυκλώματος ναρκωτικών με...

260 αγοραπωλησίες ακόμα και σε σχολεία - Η οργάνωση...

«Ελληνική τραγωδία»: Οι φώκιες Monachus monachus κρύβονται...

Η μεσογειακή φώκια Μονάχους μονάχους, ένα από τα σπανιότερα...

Σοκάρει η δράση του κυκλώματος ναρκωτικών με...

260 αγοραπωλησίες ακόμα και σε σχολεία - Η οργάνωση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το νέο αεροδρόμιο φέρνει επενδυτικό «πυρετό» στην Κρήτη

Επενδυτικός «πυρετός» υπάρχει στην Κρήτη, ενόψει της λειτουργίας του...

Οι σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις στην Ιατρική για το 2025

Τι ξεχωρίζει το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Journal of the...

«Ελληνική τραγωδία»: Οι φώκιες Monachus monachus κρύβονται σε σπηλιές για να γλυτώσουν από τους τουρίστες

Η μεσογειακή φώκια Μονάχους μονάχους, ένα από τα σπανιότερα...

Πρώτη αιτία θανάτου στην Κρήτη το 2025 οι λοιμώξεις του αναπνευστικού

Εμβολιαστείτε για προστασία, λένε στην εφημερίδα “Πατρίς” οι Δ....