Συρίγος : Εξ’ αποστάσεως η εξεταστική στα Πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

Σε ότι αφορά τη διαζώσης διδασκαλία, ο κ. Συρίγος, ανέφερε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο

Εξ αποστάσεως, κι όχι δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, υφυπουργό Παιδεία, Άγγελο Συρίγο.

Η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων.

«Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχαμε εκδώσει, τα συγγράμματα επρόκειτο να παραδοθούν σήμερα, ωστόσο σε 6 περιοχές της χώρας υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των εταιρειών ταχυμεταφορών που έχουν αναλάβει τη διανομή τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι παραδόσεις», επισήμανε ο κ. Συρίγος.

Σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις που απαιτούν παρουσία, ανέφερε, μιλώντας στον Σκάι, ότι «έχουμε ζητήσει από όλα τα πανεπιστήμια να μας πουν τι προγράμματα έχουν που χρειάζονται παρακολούθηση, όπως τα εργαστήρια, και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».

Τέλος, και σχετικά με τη διαζώσης διδασκαλία, ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο. «Δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να μας πει τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο», κατέληξε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μετάλλιο και για την Κρήτη στην 37η...

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με 4 μετάλλια! Οι επιτυχίες δεν...

Πανελλαδικές 2026: Άριστα σε δύο υποψηφίους ΕΠΑΛ...

Την εκ παραδρομής διανομή λανθασμένων θεμάτων σε δύο υποψηφίους...

Μετάλλιο και για την Κρήτη στην 37η...

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με 4 μετάλλια! Οι επιτυχίες δεν...

Πανελλαδικές 2026: Άριστα σε δύο υποψηφίους ΕΠΑΛ...

Την εκ παραδρομής διανομή λανθασμένων θεμάτων σε δύο υποψηφίους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πανελλαδικές 2026: Αύριο μετά τις 11 ανακοινώνονται οι βάσεις

Αύριο, μετά τις 11:00 το πρωί, θα ανακοινωθούν οι...

Νεκρός βρέθηκε στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου – Ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην Γ΄ Σεπτεμβρίου Νεκρός βρέθηκε στο...

Αγία Μαρκέλλα: Το θαυμαστό γεγονός στη Χίο που συγκλονίζει μέχρι σήμερα τους πιστούς

Πλήθος πιστών συρρέουν ανήμερα της γιορτής της στο νησί...