ΣΥΡΙΖΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Χαιρετάκης

Μετά τον πόλεμο ανάμεσα σε Πολάκη – ΣΥΡΙΖΑ και την επιστολή συγγνώμης από τον βουλευτή, ήρθε η απόσυρση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χαιρετάκη.
Λίγες ώρες μετά την επιστολή συγγνώμης του Παύλου Πολάκη προς Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Χαιρετάκης, ο άνθρωπος για τον οποίο ξέσπασε κρίση ανάμεσά τους, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Χαιρετάκη έρχεται λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μια απόφαση που, όπως σημειώνει, θέλει να συμβάλει στην «ηρεμία και ομοψυχία» για το μεγάλο διακύβευμα της νίκης ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Η ανακοίνωση του Μανώλη Χαιρετάκη
Δήλωση απόσυρση της υποψηφιότητας μου.

«Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο τόσων αθώων νέων ψυχών και τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών σε μια δημοκρατική και ανεπτυγμένη χώρα, την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ένα κράτος δικαίου, αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών, όπου αυτοί που κάνουν πλιάτσικο στον ιδρώτα, τις αγωνίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού χωρίς να αποδίδεται η δικαιοσύνη που αρμόζει, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη από ποτέ να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί.

Με αυτές τις σκέψεις και μη προερχόμενος από κομματικούς σωλήνες ή πολιτικά τζάκια, αλλά από την ψυχή της κοινωνίας και κερδίζοντας με κόπο, ήθος και αξιοπρέπεια τον σεβασμό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Αποσύρω την υποψηφιότητα μου, η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή. Να διευκολύνω αυτούς οι οποίοι νομίζουν οτι θα κερδίσουν από τη μη υποψηφιότητα μου. Να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατό στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κρίση ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη για Χαιρετάκη
Ήταν λίγο μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ που ο Παύλος Πολάκης είχε εκφράσει την οργή του για την απουσία του ονόματος του φίλου του Μιχάλη Χαιρετάκη. Είχε μάλιστα απειλήσει με αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «μέχρι να διορθωθεί το «λάθος»». Να συμπεριληφθεί δηλαδή στα ονόματα και αυτό του Μιχάλη Χαιρετάκη.

Με διαρροή από την Κουμουνδούρου, είχε δοθεί απάντηση στον Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις συλλογικές αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές. Και την τελική απόφαση για την κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον Παύλο Πολάκη να απειλεί με απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωναν πως «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Μετά την αναδίπλωση του Παύλου Πολάκη, οι δύο πλευρές είχαν θεωρήσει ότι η κρίση που είχε προκύψει με αφορμή τον Μιχάλη Χαιρετάκη είχε λήξει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.