ΣΥΡΙΖΑ:Για την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Μετά τις πομπώδεις εξαγγελίες τόσο του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη όσο και των αρμόδιων υπουργών για υποτιθέμενη ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), μετά τις διαβεβαιώσεις τους για το όνειρο δεκαετιών που γίνεται πραγματικότητα, μετά τις καταγγελίες που εκτόξευσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής για σύνταξη «γονατογραφήματος» αντί μελετών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στην ομόφωνη απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά τις παρακάμψεις των πόλεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Ενώ όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς δηλώνουν φανατικοί υποστηρικτές της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ, όλοι τους απορρίπτουν ως απαράδεκτες τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης την Τρίτη 30 Αυγούστου όλοι όσοι συμμετείχαν εναντιώθηκαν στην μελέτη του υπουργείου. Ο περιφερειάρχης Κρήτης αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι που πήραν τον λόγο, άσκησαν δριμεία κριτική στα όσα προβλέπονται, μάλιστα ο περιφερειάρχης Κρήτης αναρωτήθηκε για τον λόγο που επέβαλε την αλλαγή μελέτης που είχε εκπονηθεί επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. Δριμύτατη κριτική για την συγκεκριμένη μελέτη άσκησαν και οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου. Τελικά, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την επιστροφή της μελέτης στο υπουργείο ώστε αυτή να διορθωθεί και να συνταχθεί εκ νέου, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει η υλοποίησή της.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ας αφήσει επιτέλους την κοροϊδία του κρητικού λαού και για το θέμα του ΒΟΑΚ και ας αποφασίσει να ενσκήψει σε αυτό με σοβαρότητα. Καιρός είναι να επιστρέψει στην Κρήτη όσα αυτή προσφέρει στην εθνική οικονομία και με την δημιουργία σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Σύλλόγος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» έκοψε...

– Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και μέλη της κυβέρνησης στην...

Ρέθυμνο:Το πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Αντίβαρο

11ου Φεστιβάλ Αντίβαρου, που επιστρέφει και φέτος στην πόλη του...

Ο Σύλλόγος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» έκοψε...

– Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και μέλη της κυβέρνησης στην...

Ρέθυμνο:Το πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Αντίβαρο

11ου Φεστιβάλ Αντίβαρου, που επιστρέφει και φέτος στην πόλη του...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Σύλλόγος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

– Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και μέλη της κυβέρνησης στην...

Ρέθυμνο:Το πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Αντίβαρο

11ου Φεστιβάλ Αντίβαρου, που επιστρέφει και φέτος στην πόλη του...

Σαν σήμερα πέθανε ο Νίκος Ξυλούρης

Ο «αρχάγγελος» της Κρήτης, ο μεγάλος έλληνας μουσικός με...

Με αναφορές σε όλα τα σημαντικά θέματα του Δήμου Ηρακλείου η ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Εξελίξεις σε σημαντικά θέματα...