ΣΥΡΙΖΑ: Στο «κόκκινο» η ένταση μετά το «διάγγελμα» Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Στο «κόκκινο» η ένταση μετά το «διάγγελμα» Κασσελάκη

Και με την προαναγγελία του εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τη διαγραφή των 4 στελεχών του κόμματος, ξέσπασαν οι πρώτες αντιδράσεις. Ενώ οι λεγόμενοι «Προεδρικοί» χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του, υποστηρίζοντας την απόφαση, τα μέλη της Ομπρέλας και η εσωκομματική αντιπολίτευση έκαναν λόγο για «γελοιότητες» χαρακτηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη σαν το πρόσωπο που συμβολίζει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα κόμμα το οποίο δεν ακούει τη βάση του, δεν δικαιούται να είναι κόμμα εξουσίας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε νέο επίπεδο σύγκρουσης, ανεβαίνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Κουμουνδούρου μετά  την προαναγγελία του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα διαγραφής των 4 στελεχών του κόμματος του, με τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε αναβρασμό.

«Η λειτουργία ενός κόμματος, και πόσο μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων. Τη νύχτα της εκλογής μου επανέλαβα τρεις φορές μία φράση: Δε θα σας προδώσω ποτέ», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Πολάκης, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας το μήνυμά του στα social media.

«Δείτε το, τα είπε όλα ο Προέδρος και τη λύση!».

«Δεν μπορεί να δεχτεί κάνεις να έχουμε πρόεδρο υπό προθεσμία, ομηρία ή επιτήρηση»

«Δεν μπορεί κανείς να δεχτεί να έχουμε ένα πρόεδρο σε υπό προθεσμία  υπό ομηρία υπό επιτήρηση υπό εποπτεία», είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς.

Νέες βολές σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη εκτόξευσε ο Γιώργος Σταθάκης, ξεκαθαρίζοντας πως για τον ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τελειώσει», μετά την εκλογή του νέου προέδρου.

«Κλείνω την πόρτα για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο έχει τελειώσει. Προφανώς και αυτονοήτων ήταν δημοκρατική αλλά επέλεξαν ένα πρόσωπο το οποίο συμβολίζει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια μορφή πολιτικής αυτοκτονία το αποτέλεσμα των εκλογών».

Έντονη ήταν η αντίδραση και  του Θοδωρή Δρίτσα.

«Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παλιά και νέα όλων των τάσεων, θα το αναχθείτε κι αυτό; Θα δώσετε ελεύθερο στην απόλυτη παραφροσύνη και στη γελοιότητα; Δεν σας (μας) ταιριάζει. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!».

«Η Κεντρική Επιτροπή θα είναι το αρμόδιο όργανο, γιατί μπορεί να έχουμε κι άλλες εξελίξεις αύριο το πρωί. Πώς θα συζητήσεις ας πούμε την παραπομπή προς διαγραφή ενός στελέχους ή οποιοδήποτε καταστατική ποινή όταν το στέλεχος ή μέλος αυτό δηλώνει ότι αποχωρεί», είπε ο πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τηλεοπτικά σίριαλ»

Σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζει της εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι όλη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τηλεοπτικά σίριαλ με μεγάλες προσδοκίες που καταλήγουν σε απογοήτευση.

«Η ενίσχυση, συνεπώς, αυτού του ρεύματος μπορεί να συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές με την τρίτη και – γιατί όχι; – με τη δεύτερη θέση».

«Ο μόνος τρόπος τελικά να διαγραφούν οι 4 είναι το δημοψήφισμα να βγει ΟΧΙ», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Όταν ένα κόμμα συμφωνεί στις Πρέσπες και στον κατακερματισμό της ελληνικής οικογένειας με την ατζέντα των γουόκ, θεωρούμε ότι η δήλωση του κου Κασσελάκη προκαλεί θυμηδία, διότι δεν συγκυβερνά απλά. Είναι ο καλύτερος υπουργός της Αντιπολίτευσης». Δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνική Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Σήμερα τέσσερις δημοσιογράφοι από το ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο» και την εφημερίδα  «Αυγή» απολύθηκαν.

Πρόκειται για τον Νίκο Σβέρκο, Σπύρο Ραπανάκη, Γιάννης Σμυρλάκη και Θεόφιλος Σιχλετίδη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.