ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για τις καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο

Ημερομηνία:

Τις πρόσφατες καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που κάνουν λόγο για φαινόμενα παρακμής που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στις οποίες ζητήθηκε ακόμη και η διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος με παρέμβαση του πρωθυπουργού, στηλιτεύουν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας αρμόδιος για τον Αθλητισμό Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών αρμόδια για ζητήματα διαφάνειας Ραλλία Χρηστίδου.

Στην κοινή δήλωσή τους οι τρεις τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν τα εξής:

«Στις πρόσφατες δηλώσεις του ο Αντιπροέδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε πρωτοφανείς καταγγελίες μιλώντας για “εγκληματική οργάνωση που έχει καθίσει σαν βδέλα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο”, αναφέροντας ότι, “πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου”, ότι, “δεν είναι δυνατόν εγκληματική οργάνωση να διοικεί το ποδόσφαιρο”, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που “δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και κυκλοφορούν με τεράστια αυτοκίνητα, με τεράστιους μισθούς” και συνεχίζοντας, επέρριψε ευθύνες προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό λέγοντας “υπεύθυνος είναι αυτός που είναι πολιτικός προϊστάμενος του Κράτους”, προσκαλώντας τον  “να πάρει θέση και να διακόψει το ελληνικό πρωτάθλημα, να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα του ανιψιού του σε όλους αυτούς τους εγκληματίες”. 

Οι ως άνω καταγγελίες συνιστούν κόλαφο και υποχρεώνουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού όχι μόνο να πάρουν δημοσίως, ξεκάθαρη θέση απέναντι στα καταγγελλόμενα, αλλά και να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις που θα προασπίσουν τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη δε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός γίνεται λόγος για “μόρφωμα που σαπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ποδοσφαιρικά”, δείχνοντας ξεκάθαρα την ίδια την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις αρμόδιες Αρχές.

Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές ότι, ο δήθεν ορμητικός μεταρρυθμιστικός οίστρος της Κυβέρνησης έχει εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες των επιχειρηματικών συμφερόντων που την στήριξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Είναι πλέον μάταιο να αναμένει κανείς, από μία Κυβέρνηση που ισορροπεί διαρκώς ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μόνο μια πολιτική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. – Προοδευτική Συμμαχία χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις μπορεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες που επικρατούν στο χώρο του αθλητισμού.».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες...

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς...

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες...

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς...

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...