Συρρικνώνεται η συσκευασία και ανεβαίνει η τιμή – Σωρεία καταγγελιών από τους καταναλωτές

Ημερομηνία:

Η έρευνα του Live News είναι αποκαλυπτική για το όργιο που λαμβάνει χώρα σε βάρος της τσέπης των καταναλωτών με τα στοιχεία να εξηγούν αυτό που βιώνουν κάθε ημέρα οι καταναλωτές δηλαδή όπως λέει ο λαός πως περισσεύουν πολλές ημέρες όταν τελειώνουν τα χρήματα.

Την δικαιολογημένη οργή των αγοραστών για την επίθεση στην τσέπη τους δείχνουν οι αυξήσεις μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Απογειώθηκαν οι τιμές τις πρώτες ημέρες του 2023

-Γάλα εβαπορέ 21,3%
-Μακαρόνια σπαγγέτι No 6 40%
-Φρυγανιές 23,27%
-Ξηρά τροφή για σκύλους 26,57%
-Ελληνικός καφές 47,63%
-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50,41%
-Φασολάκια στρογγυλά 57,07%
-Μαργαρίνη 61%

Και δεν είναι μόνο πως οι τιμές που αυξάνονται. Οι καταναλωτές διαπιστώνουν πως η τιμή μονάδας γίνεται ακριβότερη ώρα με την ώρα με τις αυξήσεις να θυμίζουν περασμένες δεκαετίες όταν στο ράλι του πληθωρισμού οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ έτρεχαν με τις μηχανές που κολλούσαν ετικέτες ανάμεσα στους διαδρόμους.

Η τιμή του κάθε τεμαχίου μίας συσκευασίας ακριβαίνει και επειδή η τιμή αυξάνεται αλλά και επειδή η ποσότητα συρρικνώνεται.

Συσκευασίες με «σύνδρομο Στρουμφ»
Κρουασάν κακάο 107γρ. – 95γρ.
Πατατάκια 130γρ. – 115γρ.
Κεφαλοτύρι 250γρ. – 200γρ.
Μαγιονέζα 480γρ. – 400γρ.
Βούτυρο 500γρ. – 400γρ.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τους γονείς αφού τα είδη που τους αφορούν από γάλατα έως πάνες ήταν έτσι και αλλιώς πανάκριβα, στο ράλι αυξήσεων ενδεικτική είναι η αύξηση μέσα σε 15 ημέρες στην κρέμα για βρέφη:

Από τα 2,73 ευρώ στα 4,66 ευρώ, δηλαδή αύξηση 70.69%.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εφημερίδας «Τα Νέα»

Σε σημερινό της αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» παρουσιάζει και νέα στοιχεία σε συνέχεια προηγούμενης αποκλειστικής της έρευνας που παρουσιάστηκε στο φύλλο της Δευτέρας.

Στην λίστα ντροπής δύο παρουσιάζονται τα μεγάλα κόλπα στα ράφια που συνεχίζονται με τις βρεφικές πάνες να πέφτουν από τα 28 στα 26 τεμάχια και την τιμή να πηγαίνει από τα 7.10€ στα 7.30€ σε μικρότερη συσκευασία οι φτερούγες κοτόπουλου από 720γρ να πέφτουν στα 650γρ και την τιμή από 3.52€ να πηγαίνει στα 4.07€ ΄και το σοκολατούχο γάλα από 500γρ να πηγαίνει στα 450 γρ και την τιμή από 1,42€ να αυξάνεται στα 1.71€. Αναγκαστικά πια οι καταναλωτές δεν ψωνίζουν.

Πρακτικά στο «καλάθι της νοικοκυράς» η έρευνα του Live News θα δείξει πως για να πάρει κανείς τις ίδιες ποσότητες με πριν από λίγες ημέρες θα δώσει για τα εβδομαδιαία ψώνια ακόμα και 20 € παραπάνω ανά 100€ λογαριασμού και αυτό αν επιλέξει στις περισσότερες κατηγορίες όχι επώνυμα προϊόντα γιατί τότε το καπέλο μπορεί να φτάσει και τα 50 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους...

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

ΑΑΔΕ: Όλα όσα αλλάζουν στις συναλλαγές με...

H ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σε εφαρμογή τίθεται...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους...

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

ΑΑΔΕ: Όλα όσα αλλάζουν στις συναλλαγές με...

H ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σε εφαρμογή τίθεται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όλο και λιγότερα χρήματα για αρχαιολογικές ανασκαφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Όλο και...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία του Eurogroup

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα σε μόλις έναν μήνα – Αύξηση και στο Μουσείο Ηρακλείου

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Τουρισμός για Όλους: Νέοι δικαιούχοι για τη χαμηλή περίοδο

Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου – Ο συνολικός...