Συρρικνώνεται η συσκευασία και ανεβαίνει η τιμή – Σωρεία καταγγελιών από τους καταναλωτές

Αποφασισμένες να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα τους είναι οι καταναλωτικές ενώσεις που ετοιμάζουν ακόμα και αγωγές μετά το ράλι αυξήσεων στις τιμές αλλά και μείωσης ποσοτήτων στις συσκευασίες.

Συρρικνώνεται η συσκευασία και ανεβαίνει η τιμή – Σωρεία καταγγελιών από τους καταναλωτές

Η έρευνα του Live News είναι αποκαλυπτική για το όργιο που λαμβάνει χώρα σε βάρος της τσέπης των καταναλωτών με τα στοιχεία να εξηγούν αυτό που βιώνουν κάθε ημέρα οι καταναλωτές δηλαδή όπως λέει ο λαός πως περισσεύουν πολλές ημέρες όταν τελειώνουν τα χρήματα.

Την δικαιολογημένη οργή των αγοραστών για την επίθεση στην τσέπη τους δείχνουν οι αυξήσεις μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Απογειώθηκαν οι τιμές τις πρώτες ημέρες του 2023

-Γάλα εβαπορέ 21,3%
-Μακαρόνια σπαγγέτι No 6 40%
-Φρυγανιές 23,27%
-Ξηρά τροφή για σκύλους 26,57%
-Ελληνικός καφές 47,63%
-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50,41%
-Φασολάκια στρογγυλά 57,07%
-Μαργαρίνη 61%

Και δεν είναι μόνο πως οι τιμές που αυξάνονται. Οι καταναλωτές διαπιστώνουν πως η τιμή μονάδας γίνεται ακριβότερη ώρα με την ώρα με τις αυξήσεις να θυμίζουν περασμένες δεκαετίες όταν στο ράλι του πληθωρισμού οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ έτρεχαν με τις μηχανές που κολλούσαν ετικέτες ανάμεσα στους διαδρόμους.

Η τιμή του κάθε τεμαχίου μίας συσκευασίας ακριβαίνει και επειδή η τιμή αυξάνεται αλλά και επειδή η ποσότητα συρρικνώνεται.

Συσκευασίες με «σύνδρομο Στρουμφ»
Κρουασάν κακάο 107γρ. – 95γρ.
Πατατάκια 130γρ. – 115γρ.
Κεφαλοτύρι 250γρ. – 200γρ.
Μαγιονέζα 480γρ. – 400γρ.
Βούτυρο 500γρ. – 400γρ.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τους γονείς αφού τα είδη που τους αφορούν από γάλατα έως πάνες ήταν έτσι και αλλιώς πανάκριβα, στο ράλι αυξήσεων ενδεικτική είναι η αύξηση μέσα σε 15 ημέρες στην κρέμα για βρέφη:

Από τα 2,73 ευρώ στα 4,66 ευρώ, δηλαδή αύξηση 70.69%.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εφημερίδας «Τα Νέα»

Σε σημερινό της αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» παρουσιάζει και νέα στοιχεία σε συνέχεια προηγούμενης αποκλειστικής της έρευνας που παρουσιάστηκε στο φύλλο της Δευτέρας.

Στην λίστα ντροπής δύο παρουσιάζονται τα μεγάλα κόλπα στα ράφια που συνεχίζονται με τις βρεφικές πάνες να πέφτουν από τα 28 στα 26 τεμάχια και την τιμή να πηγαίνει από τα 7.10€ στα 7.30€ σε μικρότερη συσκευασία οι φτερούγες κοτόπουλου από 720γρ να πέφτουν στα 650γρ και την τιμή από 3.52€ να πηγαίνει στα 4.07€ ΄και το σοκολατούχο γάλα από 500γρ να πηγαίνει στα 450 γρ και την τιμή από 1,42€ να αυξάνεται στα 1.71€. Αναγκαστικά πια οι καταναλωτές δεν ψωνίζουν.

Πρακτικά στο «καλάθι της νοικοκυράς» η έρευνα του Live News θα δείξει πως για να πάρει κανείς τις ίδιες ποσότητες με πριν από λίγες ημέρες θα δώσει για τα εβδομαδιαία ψώνια ακόμα και 20 € παραπάνω ανά 100€ λογαριασμού και αυτό αν επιλέξει στις περισσότερες κατηγορίες όχι επώνυμα προϊόντα γιατί τότε το καπέλο μπορεί να φτάσει και τα 50 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.