Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης για την προετοιμασία της πρότασης προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την Κνωσό

Ημερομηνία:

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντικείμενο την προετοιμασία και διαμόρφωση της πρότασης που θα παρουσιάσουν στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με στόχο την ένταξη της Κνωσού και των μινωικών ανακτόρων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου, Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης και Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «η συνάντηση έγινε για να προετοιμάσουμε την επίσκεψή μας στο Υπουργείο Πολιτισμού, αρχές του Απρίλη, για να προχωρήσουμε τα έργα που χρειάζεται η Κνωσός για την σειριακή εγγραφή στην ΟΥΝΕΣΚΟ των μινωικών ανακτόρων στην Κρήτη. Είναι μια δύσκολη άσκηση στην οποία θέλουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί προς όφελος του πολιτισμού, των ανθρώπων και της κοινωνίας της Κρήτης».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός σημείωσε πως «η συζήτηση αφορά κυρίως τον περιβάλλοντα χώρο της Κνωσού και όσα πρέπει να γίνουν, προκειμένου η Κνωσός μαζί με τα άλλα μινωικά ανάκτορα να εγγραφεί στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ. Συνεχίζουμε την προετοιμασία και θα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα τεθούν υπόψη της Υπουργού με στόχο ο χώρος να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που του αξίζει. Είναι ζητήματα που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε στους επόμενους μήνες και όλα θα γίνουν με συναίνεση των ανθρώπων που εμπλέκονται στον ευρύτερο χώρο της Κνωσού».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου...

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής...

Ηράκλειο:Το Μαλεβιζί τίμησε την Εθνική Επέτειο της...

Μεν. Μποκέας : «Η ελευθερία δεν χαρίστηκε ποτέ. Κερδήθηκε...

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου...

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής...

Ηράκλειο:Το Μαλεβιζί τίμησε την Εθνική Επέτειο της...

Μεν. Μποκέας : «Η ελευθερία δεν χαρίστηκε ποτέ. Κερδήθηκε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ισπανία: Τα 17 λεπτά που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία

Σοβαρά ερωτήματα για τις εντολές του κέντρου ελέγχου μετά...

Πόθεν έσχες: Σταθερά στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία – Τι ισχύει από φέτος

Το πόθεν έσχες αποκτά έτσι για πρώτη φορά μια...

Δέματα από χώρες εκτός ΕΕ: Τι αλλάζει στις χρεώσεις από την 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο...