Σύσκεψη στον ΙΣΑ για τις κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά κέντρα

Ημερομηνία:

Κρίσιμη σύσκεψη στο Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχει συγκαλέσει για σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων στα διαγνωστικά κέντρα.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι φορείς με τον Ανδρέα Ξανθό δε φάνηκε να βρίσκεται λύση. Οι εκπρόσωποι του κλάδου αποχώρησαν δυσαρεστημένοι καθώς – όπως είπαν – δεν ικανοποιήθηκε το βασικό αίτημά τους να γίνει σχετική ρύθμιση για το 2018 για το «clawback» (υποχρεωτική επιστροφή).

Υπενθυμίζεται πως τα βασικά αιτήματα κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο. Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μηδενιστεί το clawback. Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μείωση τιμών σε 1.660 κωδικούς προϊόντων από...

Ανάμεσα στα προϊόντα μπαίνουν και τα σχολικά είδη ενόψει...

Φρίκη στην Κυψέλη: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος σε...

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το νεκρό βρέφος σε σπίτι που...

Μείωση τιμών σε 1.660 κωδικούς προϊόντων από...

Ανάμεσα στα προϊόντα μπαίνουν και τα σχολικά είδη ενόψει...

Φρίκη στην Κυψέλη: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος σε...

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το νεκρό βρέφος σε σπίτι που...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τις κοινότητες μεταναστών του Δήμου

Με συνέπεια στις αρχές της συμπερίληψης και της κοινωνικής...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεδριάζει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Επιτροπή

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 13:00 συνεδριάζει η Δημοτική...

Χανιά:Διήμερο Αφιέρωμα Ενορίας Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας

Διήμερο Αφιέρωμα της Ενορίας, με αφορμή την έναρξη του...