Σύσκεψη στον ΙΣΑ για τις κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά κέντρα

Ημερομηνία:

Κρίσιμη σύσκεψη στο Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχει συγκαλέσει για σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων στα διαγνωστικά κέντρα.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι φορείς με τον Ανδρέα Ξανθό δε φάνηκε να βρίσκεται λύση. Οι εκπρόσωποι του κλάδου αποχώρησαν δυσαρεστημένοι καθώς – όπως είπαν – δεν ικανοποιήθηκε το βασικό αίτημά τους να γίνει σχετική ρύθμιση για το 2018 για το «clawback» (υποχρεωτική επιστροφή).

Υπενθυμίζεται πως τα βασικά αιτήματα κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο. Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μηδενιστεί το clawback. Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάσχα στην Ελλάδα: Οι προορισμοί της κατάνυξης...

Από τα λιθόστρωτα νησιών του Αιγαίου μέχρι τους βράχους...

Kατάρριψη drone από τους ελληνικούς Patriot στη...

Η ελληνική δύναμη των Patriots στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε...

Πάσχα στην Ελλάδα: Οι προορισμοί της κατάνυξης...

Από τα λιθόστρωτα νησιών του Αιγαίου μέχρι τους βράχους...

Kατάρριψη drone από τους ελληνικούς Patriot στη...

Η ελληνική δύναμη των Patriots στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Είχε στην κατοχή του όπλα και αρχαία

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών

Με ιδιαίτερη επιτυχία και υψηλού επιπέδου επιστημονικές παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν...

Κρήτη: Ανήλικη κατήγγειλε το βιασμό της από 17χρονο στο Ηράκλειο

Η ανήλικη πέρασε μαζί με τους γονείς της το...