Σύσκεψη στον ΙΣΑ για τις κινητοποιήσεις στα διαγνωστικά κέντρα

Ημερομηνία:

Κρίσιμη σύσκεψη στο Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχει συγκαλέσει για σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων στα διαγνωστικά κέντρα.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι φορείς με τον Ανδρέα Ξανθό δε φάνηκε να βρίσκεται λύση. Οι εκπρόσωποι του κλάδου αποχώρησαν δυσαρεστημένοι καθώς – όπως είπαν – δεν ικανοποιήθηκε το βασικό αίτημά τους να γίνει σχετική ρύθμιση για το 2018 για το «clawback» (υποχρεωτική επιστροφή).

Υπενθυμίζεται πως τα βασικά αιτήματα κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο. Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μηδενιστεί το clawback. Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενοίκια: Από 1η Ιουλίου 2027 μόνο μέσω...

Περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς πληρωμής...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας»...

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...

Ενοίκια: Από 1η Ιουλίου 2027 μόνο μέσω...

Περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς πληρωμής...

Φρέσκο ελαιόλαδο: Τι σημαίνει πραγματικά «νέας εσοδείας»...

Με την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου επιστρέφουν στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άρθρο του Αντώνη Παπαδεράκη για την Κοινωνική Οικονομία στην Κρήτη

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ...

Δήμος Ηρακλείου:Σύσκεψη στο Παγκρήτιο Στάδιο για την προετοιμασία διεξαγωγής του 47ου Rally Κρήτης

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την προετοιμασία και τον συντονισμό...

Αλλαγή χώρου για την συναυλία « Οι Μαεστρίνες του Ρεθύμνου»

λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, η 2η Φθινοπωρινή Χορωδιακή Συνάντηση Οι...