Σύσκεψη της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Συντονίστρια την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κα. Χριστιάνα Καλογήρου και κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στον Πειραιά. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε το Υπουργείο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 3 Φεβρουαρίου, με θέμα “Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος – Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027”.

Η κ. Κοζυράκη συζήτησε διεξοδικά με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Καλογήρου, για θέματα του Υπουργείου Ναυτιλίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όπως η Χερσαία Ζώνη Λιμένων, τα Λιμενικά Ταμεία κ.α., ενώ ασχολήθηκαν εκτενώς με επιμέρους θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του Κράτους. Επίσης, και σε συνέχεια της παρουσίασης για τις κατευθύνσεις της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής του Υπουργείου, η Συντονίστρια έθεσε στη Γενική Γραμματέα την αναγκαιότητα για ολιστική διαχείριση τόσο του θαλάσσιου όσο και του παράκτιου χώρου καθώς και την κρισιμότητα συνεύρεσης αρμοδιοτήτων από διαφορετικά Υπουργεία για τις ευαίσθητες περιοχές των θαλάσσιων ακτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας και, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Η σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Κυριαζόπουλο, επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα τοπικά ζητήματα για την αδειοδότηση και λειτουργία λιμενικών υποδομών ανά την επικράτεια.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην Αθήνα, για γενικά και ειδικά θέματα προστασίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος και προστατευόμενων περιοχών, περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων, ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και άλλων ζητημάτων που αφορούν στο περιβάλλον και τα δάση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη 1 Ιουλίου – Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 1 Ιουλίου,...

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε ύπαιθρο – Πάνω από 2.500 ευρώ το πρόστιμο!

Ηράκλειο: «Καμπάνα» από την Πυροσβεστική για θερμές εργασίες σε...

Super League: Αλαφούζος και Μαρινάκης ισοψήφισαν στις εκλογές για την προεδρία

Στις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Η πολυαναμενόμενη…...

Ολοκληρώνεται η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ ανά παιδί σε 950.000 οικογένειες

Αναζητούνται 33.351 νοικοκυριά που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην...