Συζήτηση Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Την ευκαιρία να εκθέσει τις ανησυχίες του στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, σχετικά με την πορεία και τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης συνολικά, είχε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης του ν. Ηρακλείου.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το πρόβλημα των ιδιοκτητών των κέντρων μαζικής εστίασης, τα οποία φιλοξενούν πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις άνω των χιλίων και πλέον ατόμων, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλά οργανωτικά προβλήματα στον προγραμματισμό των κρατήσεών τους και ακόμα περισσότερες οικονομικές απώλειες.

Στην ατζέντα της συζήτησης, εκτός από το χρονοδιάγραμμα της επανέναρξης της λειτουργίας των κέντρων μαζικής εστίασης, ήταν και η ρύθμιση βασικών οικονομικών και φορολογικών προβλημάτων των ιδιοκτητών, όπως οι τραπεζικές τους συναλλαγές με τα προβλήματα των επιταγών, το τέλος παρεπιδημούντων, η ρύθμιση του ΦΠΑ για την εστίαση, η μείωση των δημοτικών τελών, αλλά και το καθεστώς της μη ένταξης πολλών επιχειρήσεων στη χορήγηση της μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο Υφυπουργός άμεσα πληροφόρησε το Δ.Σ. για την επεξεργασία διάταξης που αφορά τα τέλη παρεπιδημούντων, καθώς και για λοιπά φορολογικά θέματα που αντιμετωπίζει συνολικα ο κλάδος.

Θετική εξέλιξη στη συζήτηση αποτέλεσαν οι άμεσες ενέργειες του Υφυπουργού για την οργάνωση τηλεδιάσκεψης το προσεχές διάστημα με το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών και εκπροσώπους της εστίασης της Κρήτης, στην οποία θα τεθούν ευθέως ζητήματα όπως: η ρύθμιση των τραπεζικών συναλλαγών, της επιστρεπτέας προκαταβολής, των δημοτικών τελών και του ΦΠΑ α) για τα κέντρα μαζικής εστίασης και β) για τον κλάδο της εστίασης ευρύτερα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης κα Μαρία Αντωνακάκη, ο εκπρόσωπος από τα Κέντρα Διασκέδασης και Μαζικής Εστίασης κ. Νώντας Λαμπρινός, καθώς και λοιπά μέλη του Συνδέσμου και ιδιοκτήτες κέντρων μαζικής εστίασης του νομού Ηρακλείου.

Το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση και τις αποτελεσματικές του ενέργειες προς όφελος του κλάδου της περιοχής και δεσμεύθηκε για άμεση συνεργασία με την εκπόνηση οργανωμένης ατζέντας ενόψει της προσεχούς τηλεδιάσκεψης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Βόλτα και πασχαλινές ευχές από το Δήμαρχο...

Με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ο Δήμαρχος...

Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου για την απομάκρυνση...

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης...

Ηράκλειο:Βόλτα και πασχαλινές ευχές από το Δήμαρχο...

Με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ο Δήμαρχος...

Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου για την απομάκρυνση...

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως -Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Πότε αναμένεται στην Κρήτη. Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε...

Κέρκυρα: Τραυματισμός γυναίκας από «μπότη» κατά το πασχαλινό έθιμο – Στιγμές αναστάτωσης στο κέντρο

Ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου...

Συντάξεις Μαΐου 2026: Οι οριστικές ημερομηνίες πληρωμής – Ποιοι πληρώνονται πρώτοι

Νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό οι καταβολές από τον...