Πριν τα Χριστούγεννα ξεκινάει ο εμβολιασμός!

Πριν τα Χριστούγεννα ξεκινάει ο εμβολιασμός!

Λίγο πριν ξεκινήσει η διάθεση των πρώτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού και οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη προσπαθούν από την μια πλευρά να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες δόσεις και από την άλλη να πείσουν τους πολίτες τους να εμβολιαστούν.

Αυτή την στιγμή σε πλήρη ανάπτυξη και έρευνα βρίσκονται παγκοσμίως 54 εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Τα 13 από αυτά βρίσκονται στην τελική φάση 3 της έρευνας και σύντομα αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα προχωρήσει η αδειοδότησή τους. Το εμβόλιο της Pfizer έχει ήδη προχωρήσει και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια του εμβολίου.

«Η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλη την ανάπτυξη. Λαμβάνουμε όλα τα ρυθμιστικά και λειτουργικά μέτρα που θα κάναμε υπό κανονικές συνθήκες για όλες τις δοκιμές εμβολίων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα εμβόλια που αναπτύσσονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα πανεπιστήμια χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Τα πρωτεϊνικά εμβόλια, τα εμβόλια βιοτεχνολογικής πλατφόρμας DNA ή RNA, τα εμβόλια ιικού φορέα και τα εμβόλια κλασσικού τύπου με αδρανοποιημένο ή εξασθενημένο ιό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς κάθε εμβόλιο που θα προχωράει στην κυκλοφορία θα αποτελεί άλλο ένα όπλο στον πόλεμο με τον Covid19.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Λονδίνο είναι έτοιμο να ξεκινήσει τους πρώτους εμβολιασμούς ακόμη και στις 7 Δεκεμβρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πως σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.